mitsdfuntitled

«Να μη συμβιβαστούμε με το μέσο όρο» τόνισε ο πρωθυπουργός – «Το μεγαλύτερο ρίσκο που θα πάρουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα» – «Μας καταδιώκουν και συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν»

«Να μη συμβιβαστούμε με το μέσο όρο» τόνισε ο πρωθυπουργός – «Το μεγαλύτερο ρίσκο που θα πάρουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα» – «Μας καταδιώκουν και συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν»

Στον τομέα του διάλογου των κοινωνικών εταίρων, πρόσθεσε, είμαστε ακόμα πίσω, και μας καταδιώκουν στερεότυπα ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων όπως μας καταδιώκουν και συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν με μεγάλη άνεση εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όλοι ήθελαν να είμαστε αρεστοί σε όλους το αποτέλεσμα το πληρώσαμε πολύ ακριβά. «Δεν θεωρώ ότι και οι κοινωνικοί εταίροι ήταν άμοιροι ευθυνών για την κινώ κρίση της τελευταίας 10ετιας. Όλοι έχουν νομίζω ωριμάσει. Και οι κοινωνικοί εταίροι» υπογράμμισε.

Αλλάζουν, τόνισε πολλά στην κοινωνία που θα επιτρέψουν ουσιαστικό διάλογο, αρκεί να μείνουμε μακριά από την πόλωση ξεκαθάρισε. «Εάν κανονικότητα είναι επανάληψη του παρελθόντος είμαστε χαμένοι από χέρι» προειδοποίησε πάντως ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι εύκολο το out of box thinking στη δουλειά μας, είναι όμως απολύτως απαραίτητο, και είναι προϊόν και ανθρώπων διαφορετικής αντίληψης στα πράγματα και της διάθεσης να παίρνεις ρίσκο. Όταν πρέπει να κινηθούμε γρήγορα θα κάνουμε και λάθη, το μεγαλύτερο ρίσκο που θα πάρουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα. Το ρίσκο εν προκειμένω είναι να μην συμβιβάζεσαι κατ’ ανάγκη με αυτό που βλέπεις ότι συμβαίνει, αλλά να κανείς στοχευμένη και λογική πρόβλεψη γι’ αυτό που θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αν θες να είσαι έτοιμος για εκείνη τη μέρα» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι έπνιξε την κόρη του

Ο 69χρονος αφού σκότωσε την 42χρονη κόρη του, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του Τραγωδ…