plymmires

(φωτό: SOOC)

Αγωνία για την τύχη 69χρονου που αγνοείται στην Εύβοια. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, καταστροφές και έκτακτα μέτρα. Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος σε όλη τη χώρα με πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια και καταστήματα και λεωφορεία που βούλιαξαν σε «λίμνες».

Ενας άνθρωπος αγνοείται στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κάρυστο, όπου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό του, απο χθες στις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 69χρονος κάλεσε για βοήθεια λόγω των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση. Έχουν ήδη κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Το αυτοκίνητό του έχει ήδη βρεθεί.

Στην βόρεια Εύβοια από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέχει ακατάπαυστα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερα προβλήματα. Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων, καθώς μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές αλλά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, δεν νιώθουν ασφαλείς. Οι έντονες βροχοπτώσεις όμως δεν έχουν εγκαταλείψει την Εύβοια καθώς δοκιμάζετε το νότιο τμήμα του νησιού από χθες το βράδυ.

Νωρίτερα άνοιξε ο Κηφισός και η παραλιακή, δυο αρτηρίες που ήταν κλειστές τη νύχτα για προληπτικούς λόγους ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη τρύπα άνοιξε στο οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη συμβολή της με την Μεγάλου Αλεξάνδρου.Στο σημείο ήταν σταματημένο ένα τουριστικό λεωφορείο το οποίο πραγματοποιεί μεταφορά εργαζομένων, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και το οδόστρωμα υποχώρησε με αποτέλεσμα το μισό λεωφορείο να πέσει μέσα. Εκτός από τη λαχτάρα που πήραν οι 12 επιβαίνοντες, εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Στην Αττική, τη νύχτα σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σαν αυτά που είδαμε την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην Αττική δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τα ξημερώματα καθώς ειδοποιήθηκαν περισσότερο για διακοπές ρεύματος, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όσον αφορά την Αττική, συνολικά από χθες το πρωί που ξεκίνησε το φαινόμενο, η Πυροσβεστική έχει λάβει 779 κλήσεις.

Οι 668 εξ αυτών αφορούν αντλήσεις υδάτων από οικίες, κτίρια-γραφεία κλπ, οι 41 κοπές δέντρων και φθορές αντικειμένων, 23 κλήσεις αφορούν μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία είτε από ΙΧ είτε από οικίες που κινδύνευαν ενώ 42 κλήσεις που έλαβαν ήταν για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω πιθανής διακοπής ρεύματος που συνέβη στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται, ενώ οι 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική όλη τη νύχτα τα συνεργεία με αντλίες έκαναν ενέργειες, ώστε να απαντλήσουν επί της ουσίας τα ύδατα.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Για σήμερα στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 24 Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:news247.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…