1 (1)

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό FormediaTV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, παραχώρησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τοποθετήθηκε αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης της καταστροφικής πλημμύρας που έπληξε τη Θεσσαλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάνοντας μάλιστα, αναφορά και στις επιπτώσεις της στα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών.

«Προτεραιότητα όλων μας, είναι η ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί. Και, προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης», δήλωσε η Βουλευτής, συμπληρώνοντας πως σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν παραλείψεις και να διορθωθούν, προκειμένου οι Θεσσαλοί να επιστρέψουν σύντομα στην κανονική ροή της καθημερινότητάς τους.

Για το ζήτημα της διαδικασίας αποζημιώσεων, η κ. Παπακώστα διευκρίνισε πως για πρώτη φορά, ολοκληρώνονται οι έλεγχοι και καταβάλλονται αποζημιώσεις μέσα σε ένα μόλις μήνα. «Σαφώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί. Η διαδικασία είναι δυναμική και οι καταβολές γίνονται με σταθερό ρυθμό δύο φορές την εβδομάδα». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπουργείων, οι αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης, ενώ το ζωικό κεφάλαιο έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του επόμενου μήνα.

Η Βουλευτής, αναφερόμενη στα αποτελέσματα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών και στα μηνύματα της κάλπης, δεν δίστασε να υπερασπιστεί την διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μία βδομάδα πριν την κακοκαιρία, δεν διανοούνταν κανείς αυτή την ανατροπή», συμπληρώνοντας πως «το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει μεταμορφώσει τη Θεσσαλία, κι αν κανείς, με ηρεμία κάνει την αποτίμηση, θα συμφωνήσει μαζί μου».

Κλείνοντας, η κ. Παπακώστα, επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ολική αναδόμηση της Θεσσαλίας, προς αποκατάσταση κάθε ζημίας που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. «Θα ξαναφτιάξουμε τη Θεσσαλία από την αρχή, εκεί που πληγώθηκε, καλύτερη και πιο ανθεκτική».

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…