ph1_11.03.24 (1)

Συνεπής στον προγραμματισμό, που είχε ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου κατά την συνάντησή του, με την Βουλευτή Τρικάλων και Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ,  Κατερίνα Παπακώστα, ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Ταχιάος, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο τον νομό για να ενημερώσει τους Δημάρχους σχετικά με τα έργα υποδομής, που εντάσσονται στο πλάνο του Υπουργείου, προς αποκατάσταση των ζημιών που προέκυψαν από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου.

Η τελική λίστα των έργων, η οποία προτάθηκε από το Υπουργείο, μετά από επικοινωνία με τους Δήμους και αυτοψία από τα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου, θα τεθεί υπ’όψιν των δημοτικών αρχών, προς έλεγχο και προτεραιοποίηση των αναγκών, έως το τέλος της εβδομάδος. Όπως είχε εξ αρχής ανακοινωθεί από το Υπουργείο, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα του καλοκαιριού, μετά την σχετική δημοπράτησή τους και την εκπόνηση των σχετικών τεχνικών μελετών. 

Η κ. Παπακώστα, η οποία συμμετείχε στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, σημείωσε πως «η συνεργασία με το Υπουργείο είναι δυναμική, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πλημμύρας, και είχε εξ αρχής ως στόχο την πληρέστερη και αμεσότερη ενημέρωση του Υπουργείου για τις ανάγκες, που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές έως και σήμερα, συνεπεία της πλημμύρας», ενώ διευκρίνισε πως «ακόμα και το ίδιο το πλάνο της αποκατάστασης διαθέτει δυναμική που επιβάλει την διαρκή επικοινωνία, τον συντονισμό των ενεργειών και την παραγωγική συνεργασία των δημοτικών αρχών με το Υπουργείο».

Τα έργα που εντάσσονται στη λίστα του Υπουργείου, αφορούν το σύνολο του νομού, με το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων να διατίθεται στον Δήμο Μετεώρων, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών και της φύσης των υποδομών που χρήζουν αποκατάστασης. Η διαδικασία δημοπράτησης για τα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών θα διεξαχθεί, όπως προβλέπεται βάσει νόμου, ανεξάρτητα και με πλήρη διαφάνεια, χωρίς καμία εμπλοκή των δημοτικών αρχών.

Η Βουλευτής, αντιλαμβανόμενη πλήρως την ανησυχία των κατοίκων, αλλά και την αγανάκτησή τους λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται τους τελευταίους μήνες, διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με το Υπουργείο, καθ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και της υλοποίησης των έργων, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιών, ενώ όπως ενημέρωσε και ο Υφυπουργός, κ. Ταχιάος,  αμέσως μετά την οριστικοποίηση της σχετικής λίστας από το Υπουργείο, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ώστε να ανακοινωθούν δημόσια και επισήμως τα εγκεκριμένα έργα.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…