6

Στην Πύλη βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Νομό Τρικάλων, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, τους βουλευτές κα Κατερίνα Παπακώστα και Θανάση Λιούτα, καθώς κι από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο.

Στο Δημοτικό Κατάστημα Πύλης, τον Υπουργό υποδέχτηκε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, τον οποίο και συνόδευσε την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, όπου και παρετέθη μία μίνι συνέντευξη Τύπου, παρουσία Αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δ. Πύλης.

Κατά την τοποθέτησή ο Δήμαρχος κ. Μαράβας, αφού αναφέρθηκε στην δυσκολία διαχείρισης του Δήμου, λόγω του γεωγραφικού του αναγλύφου και της μεγάλης του έκτασης, στάθηκε σε θεμελιώδη θέματα, τα οποία παρουσίασε ως βασικά αιτήματα της δημοτικής Αρχής και των πολιτών του Ν. Τρικάλων, που είναι  1) Η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το φαινόμενο Daniel, 2) Το ΥΗΕ Μεσοχώρας & 2) Το φράγμα Πύλης, εξηγώντας πως η λειτουργία τους θα δώσει λύσεις όχι μόνο για το Δήμο, αλλά το Νομό γενικότερα σε α)ύδρευση, β) άρδευση, κάτι το οποίο αυτομάτως σημαίνει και σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες του Νομού, και γ)σημαντική ανάπτυξη του Τουρισμού και μάλιστα σε ορεινές περιοχές, που τώρα στην ουσία έχουν ερημοποιηθεί…

Στη δική του τοποθέτηση ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Θεσσαλίας, ύστερα κι από τις καταστροφικές πλημμύρες του ’23, ανακοινώνοντας  3 δις € για αρωγή και αποκατάση των υποδομών, καθώς κι από πλευράς Κυβέρνησης υπάρχει αποφασιστικότητα και οργανωμένο σχέδιο, το οποίο με σύνεση και συνέργειες, θα αποδώσει καρπούς.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή του Δ. Πύλης, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «Ευλογημένη», πλεονεκτήματα τα οποία θα πάνε μπροστά την περιοχή και το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή συνεργασία μεταξύ Δήμου & Υπουργείου, θέτοντας μάλιστα και τον εαυτό του τον ίδιο αρωγό προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο «Φράγμα Μεσοχώρας, είπε πως πρόκειται για ένα έργο που πλέον «στοίχειωσε», όμως παρά τις όποιες αντιδράσεις το έργο είναι σε σωστή τροχιά και θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, ενώ για το φράγμα της Πύλης, ανέφερε πως δεν είναι ακόμη πλήρως ενημερωμένος, ώστε να μπορεί να εκφέρει άμεσα άποψη, όμως κι αυτό θεωρείται έργο πνοής για τον Δήμο & τον κάμπο του Νομού.

Με το πέρας των τοποθετήσεων κι από την Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού  του Δήμου Πύλης  κ. Κων/νιά Μπέκου, παρουσιάστηκε μέσω βιντεοπροβολής το Σχέδιο Ανοικοδόμησης της Πύλης, το οποίο χωρίζεται σε τρείς άξονες α)Αξιοποίηση του Φυσικού & Πολιτιστικού Περιβάλλοντος, β)Δικτύωση του πάρκου με το εσωτερικό της πόλης και τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου,  και 3) η ανασυγκρότηση του κέντρου της πόλης.

Ύστερα απ’ όλα υατά ο Υπουργός επισκέφθηκε το υπό κατασκευή δημοτικό στάδιο στο Παλαιομονάστηρο και την σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα γαλακτοπαραγωγής, από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, των Αφών Ιωάν. Βασ. Καλέτση, για να συνεχίσει κατόπιν το πρόγραμμά του στην Καλαμπάκα.

DCIM103MEDIADJI_0134.JPG

8

5

4

7

DCIM103MEDIADJI_0141.JPG

DCIM103MEDIADJI_0138.JPG

DCIM103MEDIADJI_0136.JPG

10

11

DCIM103MEDIADJI_0147.JPG

14

13

DCIM103MEDIADJI_0172.JPG

DCIM103MEDIADJI_0180.JPG

DCIM103MEDIADJI_0166.JPG

DCIM103MEDIADJI_0162.JPG

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μητσοτάκης και Σκρέκας, κατέρριψαν στη Βουλή τους μύθους και τη μηδενιστική λογική της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια

Η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης να προτείνει ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις για …