IMG-20221127-WA0016

 

Στην τιμητική επετειακή εκδήλωση με τίτλο «141 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία» που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ», παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  

Μετά την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δημήτρης Καραμπερόπουλος Ιστορικός της ιατρικής, Ιδρυτής και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Βελεστίνου, Φεραίου, Ρήγα. Ακολούθησε πομπή τιμητικού παραδοσιακού αγήματος προς το Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος και κατάθεση στεφάνων. 

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφέρει: 1881-2022. 141 χρόνια  από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, 141 χρόνια από την επανένωση με τον εθνικό κορμό που επέκτεινε τα εδάφη του  ελληνικού κράτους για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, με την εύφορη καλλιεργήσιμη θεσσαλική γη  και αύξησε τον πληθυσμό της Ελλάδας κατά 300.000 κατοίκους. 141 χρόνια ελευθερίας, δημιουργίας, ανθρώπινων αγώνων προόδου και ανάπτυξης.

Τιμούμε τους ήρωες προγόνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τιμούμε τους μαχόμενους με γενναιότητα και αυταπάρνηση,  τιμούμε τον άμαχο πληθυσμό που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, τιμούμε τους ιερείς και τους δασκάλους, που κράτησαν άσβεστο το φως της  ελληνικής πίστης και παιδείας. Όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει ελπίδα.

Συγχαρητήρια στην Πανθεσσαλική Στέγη, στον πρόεδρο Στέφανο Κούτρα και σε όλα τα  δραστήρια Σωματεία -μέλη  για τη  πολύτιμη προσφορά τους στην διάσωση και διάδοση της ιστορίας, του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης της Θεσσαλίας. Σε εποχή πολυκρίσης  και εθνικών κινδύνων, ενδυναμώνουμε την εθνική μας αυτογνωσία και ταυτότητα μέσα από την μελέτη της ιστορίας και των διαχρονικών της διδαγμάτων. Χρόνια πολλά, Ελεύθερη Θεσσαλία».

 IMG-20221127-WA0002

IMG-20221127-WA0000

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Παλαιομονάστηρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτριος Μαγγίνας

Τον πολυαγαπημένο μας               πατέρα , παππού ,  αδελφό  και θείο .       ΔΗΜΗΤΡΙΟ  …