galloi-amerikanoi-630x400

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πολ Σολέρ, τον Ειδικό Απεσταλμένο της Γαλλίας στη Λιβύη, ο Αμερικανός πρεσβευτής στη βορειοαφρικανική χώρα, Ρίτσαρντ Νόρλαντ και ο Επιτετραμμένος Μπράιαν Αγκελέρ, επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των ΗΠΑ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στη Λιβύη και στην αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και (παραστρατιωτικών – μισθοφόρων) μαχητών.

 Πολύ ξεκάθαρα, πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται, Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία λένε στην Τουρκία -και σε κάθε άλλη εμπλεκόμενη ξένη δύναμη- να πάρει τα στρατεύματα και τους μισθοφόρους της από τη Λιβύη. Αυτή είναι εξάλλου και η επιθυμία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο Γαλλία και ΗΠΑ είναι μόνιμα μέλη.

Η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να αψηφά τη διεθνή κοινότητα και να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο παντού, μέχρι βεβαίως να αποφασίσει η Δύση να τη συνετίσει με τον σκληρό τρόπο, από τον οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή και είναι ο μόνος που καταλαβαίνει η παραβατική και αυταρχική Τουρκία.

Πηγή:tribune.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…