Home Κόσμος Ινδία: Νέα μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει παιδιά

Ινδία: Νέα μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει παιδιά

0
india-covid-new-1

(Photo Credit: Twitter)

Νέος συναγερμός στην επιστημονική κοινότητα με την εμφάνιση μιας μυστηριώδους ασθένειας στην Ινδία με κύριο σύμπτωμα τον πυρετό που προσβάλλει και σκοτώνει κυρίως παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, παραπάνω από 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους, κυρίως παιδιά από επιπλοκές της μυστηριώδους αυτής ασθένειας ενώ εκατοντάδες έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Ουτάρ Πραντές.

Οι γιατροί σε μερικές από τις πληγείσες περιοχές – Άγκρα, Μαθούρα, Μαϊνπούρι, Ετάχ, Κασγκάντζ και Φιροζαμπάντ – πιστεύουν ότι ο δάγκειος πυρετός, μια ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια, θα μπορούσε να είναι η κύρια αιτία των θανάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συμπτώματα διαφέρουν. Πολλοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, κάτι που «δείχνει» ότι ίσως είναι μία πιο σοβαρή μορφή δάγκειου πυρετού.

«Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα , ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν ήπιο ή και υψηλό πυρετό, πόνο πίσω από τα μάτια, στους μυς και στις αρθρώσεις αλλά και εμφάνιση εξανθημάτων. Οι ασθενείς – και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά – που θα υποστούν και μια ενδεχόμενη δεύτερη μόλυνση από κάποιον από τους τέσσερις διαφορετικούς ορότυπους του δάγκειου ιού έχουν υψηλότερη πιθανότητα για να νοσήσουν με δάγκειο αιμορραγικό πυρετό.

Τα κλινικά συμπτώματα του δάγκειου αιμορραγικού πυρετού είναι ο υψηλός πυρετός που συχνά συνδυάζεται με διόγκωση στο συκώτι και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις με προβλήματα στο κυκλοφορικό. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, ο δάγκειος αιμορραγικός πυρετός μπορεί να οδηγήσει σε μια θνησιμότητα στον άνθρωπο που αγγίζει το 20%.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν μια επιδημία δάγκειου πυρετού ευθύνεται από μόνη της για τους θανάτους που σχετίζονται με υψηλό πυρετό στην επαρχία Ούταρ Πραντές.
Οι επιστήμονες επικεντρώνουν την έρευνά τους σε αναλύσεις γονιδιώματος προκειμένου να λύσουν τον γρίφο : αν η τελευταία έξαρση του «μυστηριώδους πυρετού» στην Ινδία προκαλείται μόνο από τον δάγκειο πυρετό ή από μια σειρά άλλων ασθενειών.
Πηγή:topontiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…

Olympos tsai

Gratsanis

ennodeia

Euroamax

Ververas

Pigi market