306841333_1610741989377120_1687086525078436304_n

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για μια πόλη που μαζεύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη ετησίως

Παρά τα στραβά της, η Αθήνα είναι αντικειμενικά μία πολύ όμορφη πόλη. Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη που θέλουν να θαυμάσουν την Ακρόπολη, να περπατήσουν στα στενά του κέντρου και να φάνε πεντανόστιμο φαγητό. Η φήμη της, βέβαια, πρόκειται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ύστερα από την έρευνα του World of Statistics που τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 10 ομορφότερες πόλεις του πλανήτη.

 Ποια ήταν τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτή την τιμητική διάκριση, με ποιο τρόπο προέκυψαν τα αποτελέσματα και, το κυριότερο, ποιες άλλες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην ίδια λίστα με την Αθήνα;

Αθήνα, μία από τις ομορφότερες πόλεις του πλανήτη

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό World of Statistics, ο οποίος συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στο Twitter. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μέσω μιας παγκόσμιας δημοσκόπησης, η Αθήνα βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας, κάτω από τη Νέα Υόρκη και πάνω από τη Βουδαπέστη. Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα με τις 10 ομορφότερες πόλεις του πλανήτη:

  1. Βενετία
  2. Ρώμη
  3. Βαρκελώνη
  4. Πράγα
  5. Νέα Υόρκη
  6. Αθήνα
  7. Βουδαπέστη
  8. Βιέννη
  9. Μπορντό
  10. Μιλάνο

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς παρατηρώντας την κατάταξη, η λίστα καταλαμβάνεται κυρίως από ευρωπαϊκές πόλεις, με την Ιταλία να κατακτά την πρώτη θέση με τρεις εκπροσώπους (Βενετία, Ρώμη, Μιλάνο).

Οι αλλεπάλληλες διακρίσεις των ελληνικών πόλεων

Πέρα από την Αθήνα, η ομορφιά της οποίας είναι γνωστή πια παγκοσμίως, υπάρχουν πολλές ακόμη ελληνικές πόλεις που έχουν διακριθεί σε μια σειρά από διεθνείς έρευνες και εκθέσεις. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Ναυπλίου, το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα του CNN με τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης.

Τον περασμένο Ιούλιο, το αμερικανικό περιοδικό Conde Nast Traveler συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη στη λίστα με τις 22 πιο υποτιμημένες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφτεί ένας ψαγμένος ταξιδιώτης. Οι επιλογές, λοιπόν, για τους ταξιδιώτες είναι πολλές. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα ταξίδια στο εξωτερικό και να αρχίσουμε εκείνα στο εσωτερικό;

Πηγή:oneman.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…