παοκε

Την κατάργηση του Συντάγματος και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ονειρεύεται η  Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία σε δηλώσεις της στο Ράδιο Ένα «Μιλάει μία ΜΚΟ για αποτελέσματα που δεν νομιμοποιείται όχι να δημοσιεύει, αλλά ούτε να κάνει τη διαδικασία.

Με ποιο τρόπο; Από ποιον εντολέα, με ποια διαδικασία, με ποια τεχνικά μέσα, υπό την επίβλεψη ποιου, σε πιο εργαστήριο, με ποια νομιμοποίηση εργαστηρίου και από ποιον νομιμοποιείται αυτή η διαδικασία;»

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε από συστάσεώς του λειτουργεί στο πλαίσιο του άρθρου 24 του Συντάγματος, που ορίζει μεταξύ άλλων: «Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός….».

Συνεπώς η Αντιπεριφερειάρχης ουσιαστικά ζητά να καταργηθεί το Σύνταγμα και να μην μπορεί κανείς να δημοσιεύει, εκτός αν έχει την άδεια της. Πάλι καλά που δεν απαγορεύει και την κυκλοφορία στη Μαγνησία και την συνάθροιση άνω των τριών ατόμων. Αλλά ποιος ξέρει τι άλλο σκεφτόταν στο παραλήρημά της.

Η επίθεση που έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας στο ΠΑΚΟΕ, έναν οργανισμό που για 44 χρόνια δίνει αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής ξεπερνά τα όρια της εγκληματικής συκοφαντίας και γι’ αυτό το λόγο θα προσφύγουμε στα δικαστήρια με μήνυση και αγωγή εναντίον της. Το ΠΑΚΟΕ δεν φοβήθηκε όταν πρώτο αποκάλυψε το μέγεθος της τραγωδίας του νέφους των Αθηνών, όταν η Πολιτεία στρουθοκαμήλιζε λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ούτε τώρα θα φοβηθεί να ερευνά και να παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του.

To ΠΑΚΟΕ είναι πιστοποιημένο από τον Eurocert, τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και συνεπώς όποιον φορέα πιστοποιεί, αυτόματα πιστοποιείται από το ΕΣΥΔ.

Το ΠΑΚΟΕ είναι πιστοποιημένο να διεξάγει εργαστηριακές αναλύσεις ύδατος, αέρα, εδάφους, τροφίμων και μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ραδιενέργειας. Την δειγματοληψία στις παραλίες Μαγνησίας και τους προσδιορισμούς των μικροβίων διενήργησε τριμελές εθελοντικό επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ με επικεφαλής καθηγήτρια Πανεπιστημίου και όλοι τους υπογράφουν την έρευνα ως επιστήμονες οφείλουν.

Ο αγώνας που ξεκινάμε εναντίον της κας Κολυνδρίνη είναι αγώνας για την προάσπιση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Για να μάθουν οι παραπληροφορημένοι πολίτες τι πραγματικά πιστεύουν και πρεσβεύουν ορισμένοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και με γνώμονα και αυτό να κάνουν τις επιλογές τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε παραλίες της Μαγνησίας στις 18 Μαίου 2023. Από τα 26 δείγματα που λήφθηκαν, τα 13 είναι μολυσμένα και αυτό οφείλεται στη έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, οφείλεται στην απόρριψη από βόθρους αστικών λυμάτων στην θάλασσα. Αντί, λοιπόν, η κα Κολυνδρίνη να ασχολείται πως θα λύσει αυτό το πρόβλημα που επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία και ιδιαίτερα τις γυναίκες που τους καλοκαιρινούς μήνες υποφέρουν από κολπίτιδες και σαλπιγγίτιδες, κάνει επίθεση στο ΠΑΚΟΕ.

Το ΠΑΚΟΕ εδώ και 44 χρόνια κάθε καλοκαίρι κάνει δειγματοληψίες και προσδιορισμούς μικροβίων και για να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει και δεν κουκουλώνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί όπως ορισμένοι εκπρόσωποι της πολιτείας κάνουν για να κρύβουν τη δική τους εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα.

Το ΠΑΚΟΕ ανέδειξε στη Μαγνησία το περιβαλλοντικό έγκλημα με τα νεκρά ψάρια στη λίμνη Κάρλα, την ίδια στιγμή που η κα Κολυνδρίνη κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Γι’ όλα αυτά θα έρθει η ώρα του εισαγγελέα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Γιορτάζει & πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πιαλείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα…

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 5 Μαΐου 202…