123123

Το Google Maps αναβαθμίζεται και φέρνει δύο νέα αρκετά και πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά και πώς θα μας βοηθήσουν στις καθημερινές μετακινήσεις;

Δεν χρειάζεται συστάσεις για την πιο χρήσιμη εφαρμογή σε ό,τι έχει να κάνει με την πλοήγησή μας. Είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί, όλοι έχουμε ανοίξει κάποια στιγμή το Google Maps για να προσανατολιστούμε.

Μεγάλα updates στο παρελθόν μας έφερνα τις βέλτιστες διαδρομές, τους χρόνους στα μέσα μεταφοράς, την live παρακολούθηση της κίνησης και πολλά άλλα τα οποία τα θεωρούμε πλέον δεδομένα.

Τι νέο έρχεται;

Πρόκειται για δύο νέα χαρακτηριστικά τα οποία έρχονται στις εκδόσεις Android και τα οποία απολάμβαναν εδώ και καιρό οι χρήστες με iOS και είναι η live ενημέρωση του καιρού και η ποιότητα του αέρα. Ενδεχομένως αυτά τα δύο τα βλέπεις από τρίτες εφαρμογές, όμως πλέον η Google τα ενσωματώνει ώστε να έχεις περισσότερη ενημέρωση και ακρίβεια.

Γιατί είναι χρήσιμο το δελτίο καιρού;

Αρχικά με αυτό τον τρόπο χρειαζόμαστε λιγότερες εφαρμογές και άρα μπορούμε να απελευθερώσουμε πόρους στο κινητό μας και να γίνει γρηγορότερο. Από εκεί και πέρα όμως η live ενημέρωση, με την ακρίβεια που μας παρέχει η Google, ειδικά στο ζήτημα του καιρού, θα μας βοηθάει να προετοιμαζόμαστε καλύτερα για μία διαδρομή. Η πρόγνωση που θα λαμβάνουμε θα αφορά μέχρι και τις επόμενες 12 ώρες και θα παρέχει πληροφορίες για τον καιρό και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του αέρα τι προσφέρει;

Από την άλλη πλευρά η ποιότητα του αέρα είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο βλέπουμε να ενσωματώνουν σταδιακά όλο και περισσότερα λειτουργικά. Για παράδειγμα υπάρχει ενσωματωμένη στα Windows 11. Στην πράξη εξασφαλίζει σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες να μην βρεθούν σε ένα σημείο αν δεν είναι αναγκαίο.

Πότε θα τα δούμε;

Το update έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται release στους χρήστες των Android που βρίσκονται στις ΗΠΑ και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο μέσω του Google Play και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Πηγή:blog.anytime.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…