mitsotakis-vouli-f-1024x682

Γκάζι… πατάει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να καλύψει το… χαμένο έδαφος που δημιούργησαν οι πυρκαγιές και ολόκληρη την εβδομάδα το πρόγραμμά του έχει μια σειρά από κινήσεις που επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να πάρει πάνω του το «παιχνίδι» και την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «κλείδωσε» και το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη περιέχει για αυτήν την εβδομάδα:

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Εβρου και της Πάρνηθας με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  • Αύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου, εν όψει της έναρξης της Διεθνούς Εκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το ζήτημα των πυρκαγιών.

Οπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και σε προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας, και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα.

  • Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, σε μία επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας. Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης είναι η αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς και το Μεταναστευτικό.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτές για το Σύμφωνο Σταθερότητας και η Ελλάδα αποτελεί γέφυρα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ομάδας των Συντηρητικών. Είναι επίσης σύμμαχος της Ιταλίας, δεδομένου ότι σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα, ακόμη και στη διαχείριση των μεταναστών. Η Ρώμη και η Αθήνα επιμένουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε επίπεδο Ε.Ε.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

  • Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (το πρώτο μετά τις διακοπές), ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αμεσα οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

Πηγή:eleftherostypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Παρουσία του Δημάρχου οι Θρησκευτικές & Χορευτικές εκδηλώσεις στον Αγ. Αθανάσιο Πύλης (βίντεο/φωτό)

Παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες για χθες το απόγευμα στις …