Γιόρταζε και πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μουριά, όπου σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής των Τιμίων Ταξιαρχών Αρχαγγέλλων Μιχαήλ & Γαβριήλ, ετελέσθη υπό του π. Π. Καραχάλιου, συλλυτουργούντων έτερων ιερέων όμορων Ενοριών του Δ. Πύλης, αλλά και του οικοδεσπότη ιερέως π. Γιώτα, Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας & Θείου Κηρύγματος, στον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ προηγήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας, γύρωθεν της κεντρικής πλατείας του χωριού.
Προηγουμένως και στην είσοδο του Ναού, έγινε η υποδοχή αποτμήματος ιερού λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους, το οποίο κόμισε ο π. Απ. Μουτογεώργος.
Με το πέρας όλων και στους φιλέορτους Χριστιανούς, προσεφέρθη παραδοσιακή «Φιλοξενία» , που περιελάμβανε την πατροπαράδοτη φασολάδα.
Στον Ι. Ναό τιμίων Ταξιαρχών στη Μουριά σήμερα το απόγευμα, παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον Εσπερινό, ο πρόεδρος της ΤΚ Μουριάς Σπ. Κούζας, καθώς επίσης ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντιπολίτευσης κ. Θεοδ. Χήρας και ο δημ. σύμβουλος κ. Γ. Χήρας.
Να θυμίσουμε πως αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και στον ίδιο Ιερό Ναό στις 7:30 π.μ. το πρωί, θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το ιερό λείψανο του Αγ. Χαραλάμπους, θα παραμείνει στο Ναό προς προσκύνηση, έως και την ερχόμενη Κυριακή το πρωί.