Ag Xristoforos Arxiki

Γιόρταζε & πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγ. Χριστοφόρου Λυγαριάς, όπου σήμερα Κυριακή 9 Μαϊού 2021, ανήμερα της εορτής του Αγίου και τηρούντων αυστηρώς όλων απαραίτητων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και το ύψωμα του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου.

Με το πέρα της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος, προέβη στην χειροθεσία του ιερέα της Ενορίας Λυγαριάς π. Νεκτάριου Τσιώκου, απονέμοντάς του το οφφίκιον του Σταυροφόρου – Οικονόμου, επιβραβεύοντάς τον για την έως τώρα διακονίαν του, προτρέποντάς τον παράλληλα να συνεχίσει να επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα, για την λειτουργική και κατηχητική καρποφορία του ποιμνίου του, με τον ίδιο έως τώρα ζήλο και θυσιαστικά, έχοντας ως πρότυπο τον Χριστό & θυμίζοντάς του ότι το οφίκιο που του απενεμήθη είναι τιμή, αλλά πρωτίστως ευθύνη και ένας ακόμα βαρύτερος σταυρός.

Μετά την χειροθεσία, ακολούθησε η Αρτοκλασία, το ύψωμα του Αγίου & η λήψη αντίδωρου για το χριστεπώνυμο πλήθος.

Σήμερα στον Ι.Ναό Αγ. Χριστοφόρου Λυγαριάς, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν & παρακολούθησαν την Αρχιερατική λειτουργία ο πρόεδρος της ΤΚ Λυγαριάς κ. Άρης Τσιώκος, ο δημ. σύμβουλος & πρώην Αντ/ρχος Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτης, καθώς & ο πρόεδρος των ΕΒΕ ΔΕ Γόμφων κ. Αχιλ. Γκουγκουμάτης.

Ag Xristoforos (17)

Ag Xristoforos (15)

Ag Xristoforos (14)

Ag Xristoforos (13)

Ag Xristoforos (12)

Ag Xristoforos (11)

Ag Xristoforos (10)

Ag Xristoforos (9)

Ag Xristoforos (8)

Ag Xristoforos (7)

Ag Xristoforos (6)

Ag Xristoforos (5)

Ag Xristoforos (4)

Ag Xristoforos (2)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…