Why-dogs-make-good-pets_02d911f5-32fb-4a01-9396-46aeccce8b25_0

Ο σκύλος αξίζει πραγματικά να θεωρείται «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Οι σκύλοι είναι πιστοί, έξυπνοι, αφοσιωμένοι και στοργικοί – και είναι γνωστό ότι κάνουν καλό στη σωματική και ψυχική υγεία μας.

Σε ό,τι αφορά το ποιος σκύλος είναι το καλύτερο κατοικίδιο, αυτό εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο ζωής σας και το περιβάλλον στο οποίο ζείτε. Όμως, το σημαντικότερο ερώτημα ίσως είναι γιατί να πάρω σκύλο;

Τα οφέλη της ιδιοκτησίας ενός σκύλου

Dog walking on a lead in grass with owner

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια πρωινή μεγάλη βόλτα με τον τετράποδο φίλο μια ανοιξιάτικη μέρα ή από τη χαρά στο πρόσωπό του όταν σηκώνετε μια μπάλα και ξέρει ότι έφτασε η ώρα για παιχνίδι στο πάρκο της γειτονιάς σας. Ακόμη και η χαλάρωση στο σπίτι είναι πιο ευχάριστη όταν είστε μαζί.

Λέγεται ότι τα κατοικίδια και οι σκύλοι επιστρέφουν την αγάπη που τους δίνετε στο δεκαπλάσιο και είναι αλήθεια!

Πριν βιαστείτε, όμως, να πάρετε σκύλο, είναι σημαντικό να το σκεφτείτε πολύ καλά. Μπορεί να είναι σκληρή δουλειά και δέσμευση εφ’ όρου ζωής, αφού ο σκύλος σας θα εξαρτάται από εσάς για πολλά χρόνια.

Oταν σιγουρευτείτε ότι ο χρόνος που διαθέτετε και ο τρόπος που ζείτε σάς επιτρέπουν να συμπεριλάβετε ένα σκύλο στη ζωής σας και αφού κάνετε έρευνα για τις διάφορες φυλές και προσωπικότητες για να καταλάβετε ποιοι είναι οι καλύτεροι σκύλοι για κατοικίδια, τότε θα είναι η ώρα να δείτε όλα τα οφέλη της ιδιοκτησίας ενός σκύλου.

Γνωρίζατε ότι…

  • Σύμφωνα με έρευνες, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν χαμηλότερη πίεση και χοληστερόλη από όσους δεν έχουν σκύλο και μικρότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.
  • Οι ιδιοκτήτες σκύλου, σε γενικές γραμμές, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα που τους βοηθά να μην αρρωσταίνουν ή να αναρρώνουν γρηγορότερα σε περίπτωση ασθένειας. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες σκύλου πηγαίνουν στον γιατρό σπανιότερα από όσους δεν έχουν σκύλο και είναι λιγότερο πιθανό να παίρνουν φάρμακα.
  • Επίσης, αναρρώνουν γρηγορότερα σε περίπτωση ασθένειας, ενώ παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης μετά από καρδιακή προσβολή.
  • Τα παιδιά που συμβιώνουν με κάποιο κατοικίδιο απουσιάζουν λιγότερες ημέρες από το σχολείο λόγω ασθένειας.
  • Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα συχνά τα βγάζουν πέρα καλύτερα με τη θεραπεία όταν έχουν ένα σκύλο για συντροφιά.
  • Οι σκύλοι παρέχουν μια αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας χάρη στην άνευ όρων αγάπη τους, γι’ αυτό και είναι εξαιρετική παρέα για όσους μένουν μόνοι τους.
  • Eνας σκύλος στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ξεπεράσει γρηγορότερα συναισθηματικά τραύματα, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Eνας σκύλος στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας να ανακάμψουν και να αισθανθούν καλύτερα.
  • Οι τακτικές βόλτες με τον σκύλο σας σάς βοηθούν πραγματικά να βελτιώσετε την σωματική σας κατάσταση και μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιής!
  • Οι βόλτες με τον σκύλο σάς φέρνουν συχνά σε επαφή με άλλους ιδιοκτήτες σκύλου – που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε καινούργιους φίλους ταυτόχρονα με τον σκύλο σας!
  • Οι βόλτες μπορούν να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφύγετε από όλα και να περάσετε λίγο χρόνο με τον πιστό σας φίλο.

Πέρα από όλα αυτά τα σημαντικά οφέλη, οι σκύλοι είναι επίσης απίστευτη χαρά. Μπορούν να σας κάνουν να γελάσετε, είναι εκεί στο τέλος μιας σκληρής μέρας και είναι σχεδόν πάντα στη διάθεσή σας για μια καθησυχαστική αγκαλιά όταν τη χρειάζεστε!

Πηγή:purina.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…