synt2

Χοιρινές μπριζόλες ΜΑΡΑΒΑ στο φούρνο με πατάτες

Υλικά Συνταγής:

  • 10 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού ΜΑΡΑΒΑ
  • 10 μεγάλες πατάτες
  • 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες είναι σημαντικό να ζητήσουμε μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές.
  • Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν,χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 30΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …