324880273_1284657252093263_5080316789287384181_n

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου με μεγάλη επιτυχία  η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων. 

Ήταν η πρώτη μετά την πανδημία συνέλευση που έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο και στην ορισμένη από το καταστατικό χρονική περίοδο. 

Στην αρχή της εκδήλωσης κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίττα του συλλόγου. 

Στη συνέλευση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου καθώς και ο οικονομικός απολογισμός. 

Έγιναν προτάσεις για τη δραστηριότητα τη νέα χρονιά και εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα Εξελεγκτική Επιτροπή. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες  Ντίνος Μπάρδας και Χρήστος Γακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Χάιδος  ενώ έστειλαν μηνύματα με ευχές ο υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές  Κατερίνα Παπακώστα  και Αθανάσιος Λιούτας. 

Σύσσωμη  ήταν επίσης και η παρουσία των νέων υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο νέο Συμβούλιο του συλλόγου εκλέχτηκαν οι Πάνου Φωτεινή, Παπούλιας Βασίλης, Σεπυριώτη Νένα, Τζαφόλιας Βασίλης και Τριανταφύλλου Βασίλης. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Ζαχαράκη Ντίνα, Κρανιάς Γιώργος και Νεγρήν Αδαμαντία.  

Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα προς τον δήμο με το οποίο ζητά της επιστροφή του τρένου στη φυσική του θέση, όσο το δυνατό συντομότερα. 

Η βραδιά έκλεισε όμορφα με μουσικό πρόγραμμα με το σχήμα «Ειρηνικός». 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ελπίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να οργανώνει και πάλι τις καθορισμένες συναντήσεις στο τρενάκι μας.  

 

Ψήφισμα

Όπως είναι γνωστό στην πλατεία Πούλιου έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης εδώ και πολλά χρόνια μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε από τον δήμο ένας μουσειακός συρμός αποτελούμενος από μία ατμάμαξα μία επιβατάμαξα και μία φορτάμαξα των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας. 

Ο συρμός αυτός ανακαινίστηκε κατ’ αρχήν με δαπάνη του δήμου αλλά στη συνέχεια βανδαλίστηκε ολόκληρος και έγινε τόπος κατοικίας αστέγων κλπ. 

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλίας ζήτησε από τον δήμο να του παραχωρηθεί η χρήση και με χρήματα που προήλθαν αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του συλλόγου αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και η επιβατάμαξα απέκτησε μεταλλικές πόρτες, ηλεκτρική εγκατάσταση, εσωτερική ξύλινη επένδυση, καρέκλες και τραπέζια, μόνιμη έκθεση φωτογραφιών, κλιματισμό, σύστημα βιντεοπροβολής και πολλά άλλα και έτσι μετατράπηκε με πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας και με δαπάνη που ξεπέρασε τις 5000 ευρώ σε στέκι του συλλόγου όπου οργανώθηκαν και πολλές εκδηλώσεις με σχολεία,  προσκόπους, συλλόγους  και επισκέπτες από όλη τη χώρα και όχι μόνο. 

Όλα  τα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογος φρόντιζε να διατηρεί το τρένο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να αποκαθιστά όσες φθορές δημιουργούνταν από γκράφιτι κλπ. 

Εφέτος ο δήμος πρότεινε τη μεταφορά του τραίνου στον Μύλο των Ξωτικών με τη ρητή υπόσχεση ότι αμέσως μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ξαναγύριζε στη φυσική του θέση. Ο Σύλλογος παρά τις επιφυλάξεις και τους φόβους πολλών μελών του τελικά συμφώνησε και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων βοήθησε όσο μπορούσε στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν καθημερινά από το πέρασμα πολλών χιλιάδων επισκεπτών από το τρένο,  που αποτέλεσε πράγματι το εντυπωσιακότερο ίσως σημείο της φετινής διοργάνωσης. 

Παρά τις υποσχέσεις όμως ο δήμος ακόμα δεν έχει εκπληρώσει την υπόχρέωσή του και ο Σύλλογός μας παραμένει άστεγος, ενώ υπάρχει η βεβαιότητα πως αν μείνει και για άλλο διάστημα ο συρμός στο σημείο εκείνο θα υποστεί και πάλι καταστροφές.

Ζητούμε άμεσα ο συρμός να μεταφερθεί στην πλατεία Πούλιου και να αποκατασταθεί η λειτουργικότητά του, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του συλλόγου μας. 

Εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλουμε στην μεταφορά στην πόλη μας της ιστορικής αυτοκινητάμαξας Breda των Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας που μπορεί να αποτελέσει το αντίστοιχο εξίσου εντυπωσιακό έκθεμα της επόμενης εκδήλωσης του Μύλου και όχι μόνο. 

Προσβλέπουμε στην αρμονική συνεργασία με τον δήμο που θα στηρίζεται στη  συνέπεια  και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη για το καλό της πόλης μας. 

(Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης). 

326419579_694839569012572_7259322714611677925_n

325868254_701616974776558_4669404000890326248_n

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας, επανεκλεγείς Δημ. Σύμβουλος: Ήμουν πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη. Το ίδιο θα συνεχίσω και στη νέα μου θητεία

Συνδημότισσες και συνδημότες… …θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια ένα μεγάλο «Ευχ…