Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-07 194618

Ένα φρικιαστικό θέαμα αντίκρισε σήμερα νωρίς το απόγευμα κτηνοτρόφος, που διαθέτει την κτηνοτροφική του μονάδα στη Μουριά, 10 ζώα του (πρόβατα), να κείτονται νεκρά, από την λυσσαλέα επιδρομή αγέλης σκύλων.

Συγκεκριμένα, ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης των σκοτωμένων ζώων, διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην θέση «Λειβαδάκια» στην Μουριά, στην έξοδο του χωριού προς Δροσερό, και απέναντι ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της μονάδας, διατηρεί επίσης βοσκότοπο περιφραγμένο στον οποίο κλείνει το κοπάδι του (150 ζώα περίπου) προς βόσκηση.

Η αγέλη σκύλων με κάποιον τρόπο, παραβίασε τον περιφραγμένο χώρο και κατάφερε να σκοτώσει 10 πρόβατα. Το συμβάν έγινε αντιληπτό, όταν έτερος κτηνοτρόφος περνούσε από το σημείο και πηγαίνοντας στο χωριό, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έτρεξε στο σημείο, για να διώξει τα σκυλιά και να προλάβει μεγαλύτερο κακό.

Σύμφωνα με τον παθόντα κτηνοτρόφο, το σημερινό περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συνέβη, καθώς 6 μήνες περίπου πιο πριν, η αγέλη κατάφερε παρόμοιο πλήγμα σε γειτονική κτηνοτροφική μονάδα, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, ρήμαξε περιφραγμένο κοτώνα από οικία στην Πηγή, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού.

Οι κάτοικοι της περιοχής, εκτός του ότι είναι αγανακτισμένοι με το φαινόμενο, καθώς βλέπουν να χάνεται μέρος του ζωικού τους κεφαλαίου με έναν τόσο βάναυσο τρόπο, παράλληλα νιώθουν και πολύ τρομοκρατημένοι, καθώς τα σκυλιά που αποτελούν την αγέλη, περιφέρονται ως αδέσποτα και μέσα στα χωριά τους και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα αντιδράσουν σε κάποια δεδομένη στιγμή απέναντι και σε ανθρώπους, πολύ περισσότερο δε σε παιδιά!!!, μιας και η περιοχή έχει δώσει περιστατικά με επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες, με το περιστατικό της επίθεσης σε ηλικιωμένη κυρία στο Δροσερό, να είναι ακόμα νωπό στις μνήμες μας, αφού από την επίθεση αποκόμισε ως ενθύμιο, ένα σπάσιμο στη λεκάνη της.

Να πούμε πως για το περιστατικό κλήθηκε στο σημείο και ενημερώθηκε διεξοδικά για το συμβάν το ΑΤ Πύλης.

06b2ee68-b037-4a88-9bc3-7178fb681f02

provata (1)

provata (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με συνεργάτες του στην ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Πύλης

Ενημερωτική Εκδήλωση στα Τρίκαλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑ…