VOUCHER-768x461

Μετά το fuel pass και το power pass, ήρθε η ώρα για το food pass, μια άυλη κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί για αγορές τροφίμων για τα σούπερ μάρκετ.

Μέσα από το Sportime διαβάσατε το τι συμβαίνει με το Power Pass, το Fuel Pass και την Επιταγή ακρίβειας. Τώρα, στη ζωή μας έρχεται να προστεθεί το Food Pass, ένα voucher για αγορά τροφίμων.

Την ώρα λοιπόν που ο Κώστας Σκρέκας εμμέσως προτρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες την λογική ενεργειακής λιτότητας,  ο «βαρύς» χειμώνας που προβλέπεται οδηγεί την Κυβέρνηση σε… έξυπνα μέτρα που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές ομάδες με τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανάγκες να ανταπεξέλθουν.

Πρόκειται για μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ενίσχυση σε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ράλι της ακρίβειας, εντός όμως των αυστηρών δημοσιονομικών περιθωρίων που έχει ο κρατικός Προϋπολογισμός.

 Food Pass: Ποιοι θα το δικαιούνται

Το συγκεκριμένο voucher λοιπόν θα αφορά αγορά τροφίμων, αντίστοιχου με αυτό που δόθηκε για την επιδότηση καυσίμων. Θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και θα στοχεύει τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, εφόσον προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ευάλωτες ομάδες και νέους, καθώς το χτύπημα της ακρίβειας είναι μεγαλύτερο για τις εν λόγω κατηγορίες, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα βασικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού και στους λογαριασμούς ρεύματος.

Να σημειωθεί πως μπαίνει «τέλος» στις προσφορές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με αυξήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα βέβαια που δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα και… κουπόνια. Διότι, η βοήθεια εδώ πρέπει να είναι πιο ουσιαστική.

Πηγή:sportime.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών: Ο Κουρετας δεν θέλει το debate

Ο κ. Κουρέτας κρύβεται και ψεύδεται.  Καλούμε, έστω και τώρα, να δεχτεί την πρόταση μας γι…