DSC01336

 

Στις 14 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Τριάδα Ροπωτού η ετήσια δημοτική εκδήλωση του Συλλόγου μας. Αν και ο καιρός ήταν άστατος και κάποια στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους ψιχάλες, ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, η προσέλευση του κόσμου έσπασε κάθε ρεκόρ και η διασκέδαση κράτησε ως τα ξημερώματα.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού που τελέστηκε στο παρεκκλήσι που τοποθετήθηκε δίπλα στον γυρτό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, πλήθος κόσμου (συγχωριανοί, κοντοχωριανοί, φίλοι και επισκέπτες) κατέφτασε στο γηπεδάκι της Αγίας Τριάδας για να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να ζήσει το πατροπαράδοτο ελληνικό πανηγύρι που συγκινεί κάθε Έλληνα, τιμώντας μας με την παρουσία του και στηρίζοντας το έργο μας.

Η βραδιά «άνοιξε» με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας (παιδικό και γυναικείο), ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα κι οι παριστάμενοι χόρεψαν μέχρι το πρωί.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας κ. Κρις Σπύρου, η βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κα Κατερίνα Παπακώστα, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, αρκετοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύλης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Χήρας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροπωτού και σύσσωμο το κοινοτικό συμβούλιο, πρόεδροι λοιπών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καθώς και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου σε περιφέρεια, δήμο και κοινότητες.

Η εκδήλωση παρά τις καιρικές αντιξοότητες, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και όλα τα μέλη  του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού αισθανθήκαμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί, αφού χωρίς την ηθική και υλική τους στήριξη τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Ειδικότερα ευχαριστούμε:

  • Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος πάντα στηρίζει τον Σύλλογό μας, για την εισφορά χρηματικού ποσού που χρησιμοποιήθηκε για την τύπωση του έντυπου υλικού.
  • Τον Δήμο Πύλης και συγκεκριμένα τον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα,  για την χορηγία ενός σεβαστού χρηματικού ποσού που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων από τα τραπεζοκαθίσματα.
  • Την ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ Μαράβα – Κούτσικου για την δωρεά στον Σύλλογο κρεάτων (λουκάνικα και σουβλάκια) αξίας 200€.
  • Όλους τους επαγγελματίες, τόσο τους συγχωριανούς μας, όσο και αυτούς της ευρύτερης περιοχής, που μας παρείχαν δώρα για την λαχειοφόρο σε μια δύσκολη από οικονομικής απόψεως περίοδο. 
  • Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε να κάνουμε –δεδομένου πως λόγω τυπογραφικού λάθους δεν φαινότανε στις λίστες με τα δώρα που κληρώθηκαν τα πλήρη στοιχεία τους-   στους κάτωθι επαγγελματίες: 
  1. Στον υποψήφιο δήμαρχο Πύλης κ. Θεόδωρο Χήρα, ο οποίος προσέφερε για την λαχειοφόρο του Συλλόγου μας τρία τσεκ-απ, συνολικής αξίας 300€. 
  2. Στον χοροδιδάσκαλό μας κ. Παναγιώτη Μάνο ο οποίος προσέφερε για την λαχειοφόρο μας έναν χρόνο δωρεάν παραδοσιακούς χορούς στον Χ.Ο.Τ. για ενήλικα ή για παιδί για την σεζόν 2023-2024
  3. Στην συγχωριανή μας δικηγόρο κα Χρυσούλα Καρακικέ του Παναγιώτη, η οποία προσέφερε για την λαχειοφόρο μας έναν έλεγχο τίτλων για ένα ακίνητο στο Υποθηκοφυλακείο Πύρρας ή Τρικάλων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου στο Κτηματολόγιο, αξίας 80€ και παροχή νομικών συμβουλών μέγιστης διάρκειας  μίας ώρας και αξίας 80€
  • Όλους τους εθελοντές που θυσιάζοντας χρόνο και προσωπική εργασία βοήθησαν στο κόψιμο των χόρτων, στην περίφραξη και στον φωτισμό του χώρου, στην κατασκευή της πίστας, στην οργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων, στο μπαρ, στο ψήσιμο, στο σέρβις, στην είσοδο και φυσικά στον καθαρισμό του χώρου μετά το πέρας της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα, όμως ευχαριστούμε τον πρόεδρο του χωριού μας τον  κ. Ιωάννη Λαμπρογιώργο που χωρίς να κάνει χρήση της ιδιότητάς του ως πρόεδρος και να απολαύσει ως απλός θεατής μαζί με την οικογένειά του την βραδιά, έτρεχε όποτε χρειαζόταν για να ρυθμίσει τα του φωτισμού κι όχι μόνο.
  • Την ορχήστρα και δη τον δεξιοτέχνη στο κλαρίνο κ. Νίκο Τζουκόπουλο, τους τραγουδιστές κ. Δημήτρη Αυγέρη και κα Μαρία Καλαμπόκα και φυσικά όλους τους μουσικούς που τους πλαισίωναν.
  • Όλους τους συγχωριανούς και φίλους που αψηφώντας τον άστατο καιρό και την ψύχρα των νυχτερινών ωρών μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς η αγάπη τους και η στήριξή τους μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακάθεκτοι το έργο μας.
  • Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον διακεκριμένο χοροδιδάσκαλό μας, κ. Παναγιώτη Μάνο, στα χορευτικά μας τμήματα και δη στους μικρούς μας χορευτές ως συνεχιστές της παράδοσής μας και φυσικά στους γονείς τους που ξεκλέβουν λίγο χρόνο από το γεμάτο τους πρόγραμμα για να φέρουν τα παιδιά τους στις πρόβες που γίνονται και θα εξακολουθούν να γίνονται στο χωριό μας, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον τόπο μας. 

Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού με αφορμή την εκδήλωσή μας αισθανόμαστε την ανάγκη στο παρόν ευχαριστήριο να αναφέρουμε κάποια πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούν και τα οποία πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά και φυσικά να ευχαριστήσουμε τα άτομα αυτά που μας βοηθούν να δώσουμε σάρκα και οστά στα όνειρά μας και να υπηρετούμε τους σκοπούς του Συλλόγου μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε πως ο χοροδιδάσκαλός μας κ. Παναγιώτης Μάνος όχι μόνο στέκεται πάντα δίπλα μας ακούραστος αρωγός και συμπαραστάτης διδάσκοντας στα χορευτικά μας τμήματα με κέφι και μεράκι παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και μας χρησιδανείζει  (παραχωρεί δωρεάν την χρήση) κάθε φορά και σε κάθε εκδήλωσή μας,  τις φορεσιές του Χ.Ο.Τ. (Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων). Αυτό έκανε και στην δημοτική βραδιά της 14ης Αυγούστου 2023 και το παιδικό τμήμα  χόρεψε με τις φορεσιές του Χ.Ο.Τ.. 

Το  γυναικείο τμήμα από την άλλη, χόρεψε με τις δικές μας φορεσιές, τις φορεσιές που καταφέραμε μέσω του προγράμματος ΚΕΝΑΚΑΠ να ράψουμε ως Σύλλογος και τις οποίες παρουσιάσαμε επίσημα σε όλους τους παρισταμένους κατά την διάρκεια της δημοτικής βραδιάς που διοργανώσαμε. Η κατασκευή των γυναικείων για την ώρα φορεσιών, αφού οι αντρικές θα ραφτούν προσεχώς, είναι ένα γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, αφού οι κοπιώδεις προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. 

Αξίζει μάλιστα να τονίσουμε πως το 80% του κόστους κατασκευής των φορεσιών καλύπτεται από το πρόγραμμα ΚΕΝΑΚΑΠ και το 20% από χρήματα του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού και να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Πύλης, τον δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα και τον κ. Χρήστο Γκρέκο που μας βοήθησαν πάρα πολύ με το γραφειοκρατικό κομμάτι του προγράμματος, καθώς και τον πρόεδρο του ΚΕΝΑΚΑΠ, κ. Βάιο Κουτή και τον υπάλληλο του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Στέφανο Τσιάκα, για την αμέριστη συμπαράστασή και καθοδήγησή τους. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο συγχωριανός μας κ. Κώστας Τσόλας του Γεωργίου κι η συγχωριανή μας κα Χρυσούλα Καρακικέ του Παναγιώτη με τις επαγγελματικές τους ιδιότητες προσφέρουν τα μέγιστα στον Σύλλογό μας.

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Τσόλας με την ιδιότητά του ως λογιστής έχει αναλάβει αφιλοκερδώς και εξ ολοκλήρου όλα τα λογιστικά και φορολογικά θέματα του Συλλόγου (εκκαθαριστικά, φοροαπαλλαγές κλπ) και βοηθά ποικιλοτρόπως τον Ε.Μ.Σ. Ροπωτού, ενώ η κα Χρυσούλα Καρακικέ με την ιδιότητά της ως δικηγόρος παρέχει αφιλοκερδώς τις νομικές της υπηρεσίες στον Σύλλογό μας, ασχολείται με όλα τα νομικά και τα περισσότερα γραφειοκρατικά ζητήματα του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού και βοηθά τον Σύλλογό μας παντί τρόπω.

Κλείνοντας αυτό το ευχαριστήριο, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους που τον Οκτώβριο θα κατέλθουν στον πολιτικό στίβο και να ξεκαθαρίσουμε πως ο Σύλλογος μας δεν αναμειγνύεται στα πολιτικά δρώμενα, αλλά κρατά ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους και όλους τους συνδυασμούς.

Αυτό άλλωστε είναι και το πρέπον, δεδομένου ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια φορά στα 4 -από εδώ και πέρα στα 5- χρόνια, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις για μια ζωή και δεν αξίζει να ψυχραινόμαστε και να παρεξηγούμαστε για τέτοια ανούσια κατά την ταπεινή μας γνώμη πράγματα.  

 

Σας Ευχαριστούμε!

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…