Dimarxos_photo

Άλλο ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Μουζακίου, ύψους 6.589.611,16 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  με τίτλο: «Βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης στον Δήμο Μουζακίου»» και κύριο του έργου την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μουζακίου (ΔΕΥΑΜ).

Το εν λόγω έργο εγκρίθηκε έπειτα από πλήρη φάκελο χρηματοδότησης που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜ προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μεγάλο έργο το οποίο είχαμε στις προτεραιότητές μας ως Δημοτική Αρχή και εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Στέλιο Πέτσα για την έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τη συμβολή του. Το έργο αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ προς του δημότες, εξασφαλίζοντας επάρκεια σε ποσότητα και ποιότητα νερού».

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ, Θωμάς Μακρής, ανέφερε: «Έγινε το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης. Μέσα από δύσκολες συγκυρίες προσπαθούμε να κάνουμε την σύμμαχό μας την τεχνολογία ώστε να ανταπεξέλθουμε στη σημαντική ευθύνη που είναι η υδροδότηση των δημοτών».

Οι βελτιώσεις στις υποδομές ύδρευσης του Δήμου Μουζακίου αφορούν: (α) στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός) του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μουζακίου, συμπεριλαμβανομένου και της τοποθέτησης ψηφιακών υδρομετρητών σε πολλές περιοχές του Δήμου.

(β) στην αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης – δικτύων διανομής στις Κοινότητες Μαγουλίτσας και συν. Γ. Καραϊσκάκη αντίστοιχα, επίσης περιλαμβάνει και το έργο αξιοποίησης υφιστάμενης γεώτρησης πλησίον του συν. Γ. Καραϊσκάκη με την κατασκευή νέου μεταφορικού αγωγού προς τη δεξαμενή του οικισμού για κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του,

(γ) στην αντικατάσταση δύο υδρογεωτρήσεων στην Κοινότητα Μουζακίου για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών της. Οι νέες γεωτρήσεις θα κατασκευαστούν στις θέσεις «Υδατόπυργος» και «Γκέμτσιας» πλησίον των υφιστάμενων γεωτρήσεων,

(δ) στις εργασίες ηλεκτροδότησης των υποδομών ύδρευσης των οικισμών Βατσουνιάς (τομείς Αγ. Γεωργίου και Συκιάς), Ανθοχωρίου, συν. Τόσκες Πορτής, συν. Τριγώνα Δρακότρυπας, Αγ. Κυριακή Οξυάς, Ριζοβουνίου, Παλαιοχωρίου και Μαγούλας, (ε) την κάλυψη του κόστους διαχείρισης των ΑΕΚΚ που θα προκύψουν από τις εργασίες κατασκευής των έργων.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …