Dimarxeio Pylis

Άλλο ένα έργο ουσίας ετοίμασε και βγάζει σε ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του ΕΣΗΔΗΣ η Δημοτική Αρχή του Κ. Μαράβα, η οποία μάλιστα στο σύνολό της αφορά σε Τοπικές Κοινότητες τριών ορεινών Δημοτικών Ενοτήτων, το οποίο θα λάβει σάρκα & οστά οσονούπω.

Συγκεκριμένα η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά την κατασκευή του έργου «Έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€.

Ο Δήμος Πύλης με την παρούσα μελέτη θα προβεί σε παρεμβάσεις εντός κοινοχρήστων χώρων με σκοπό την ανάπλασή τους με συντηρήσεις πλακοστρώσεις οδών, μονοπατιών, αναπλάσεις πλατειών, επένδυση τοιχείων σκυροδέματος με πέτρα.

Οι περιοχές επέμβασης περιλαμβάνουν τις Δημοτικές Ενότητες Αιθήκων, Πινδέων, και Νεράιδας. Στο φυσικό αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται η αποκατάσταση και βελτίωση των φθαρμένων πλακοστρώσεων, μονοπατιών επενδύσεις τοιχίων και όπου αλλού απαιτηθεί.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις περιγράφονται ως εξής:

1. Δ.Ε. ΑΙΘΗΚΩΝ

 ΕΛΑΤΗ: Ανακατασκευή κοινόχρηστης έκτασης στην είσοδο του οικισμού.· Στην είσοδο του οικισμού της Ελάτης o συγκεκριμένος χώρος διατίθεται για την πώληση των τοπικών προϊόντων και αποτελεί την άμεση άφιξη των τουριστών στον οικισμό. Αποτελεί χώρο αναψυχής για τους τουρίστες και τους δημότες. Ο χώρος είναι επιστρωμένος με πέτρα Πηλίου και εμφανίζει σε πολλά σημεία φθορά, που λόγω παλαιότητας και μη συντήρησης παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

▪ Κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα και πλακόστρωση με ακανόνιστη και ορθογωνισμένη πλάκα Άρτας σύμφωνα με υποδείξεις της υπηρεσίας.

▪ Κατασκευή νέας περιμετρικής περίφραξης όπου απαιτείται και διαμόρφωση του χώρου

ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ:επένδυση τοιχίων στην κεντρική πλατεία και πλακόστρωση· μονοπατιoύ. Πρόκειται για την επένδυση τοιχίων στην κεντρική πλατεία επιφάνειας 90μ2 και πλακόστρωση μονοπατιού επιφάνειας 60,00μ2.

ΒΡΟΝΤΕΡΟ: επένδυση τοιχίων σε δυο βρύσες· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει επένδυση σε 2 βρύσες στην κεντρική πλατεία του οικισμού Βροντερού. Η συνολική επιφάνεια που θα επενδυθεί είναι περίπου 20μ2

ΠΥΡΡΑ: Πλακόστρωση μονοπατιού στο κεντρικό δρόμο με σκαλιά.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση μονοπατιού επιφάνειας 460,00 μ2 καθώς και επένδυση σκαλοπατιών επιφάνειας 60,00 μ2.

ΔΕΣΗ: Ανακατασκευή κεντρικής πλατείας και μονοπατιού.· Πρόκειται για την πλατεία στην Τ.Κ. Δέσης που είναι επιστρωμένη με πλάκες Πηλίου όπου παρουσιάζει πολλαπλές φθορές. Θα γίνει ανακατασκευή του χώρου της πλατείας, θα αποξηλωθούν οι υπάρχουσες φθαρμένες πλάκες και θα τοποθετηθούν νέες συνολικής επιφάνειας περίπου 200,00 μ2. Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει επίσης επένδυση τοιχίων στην πλατεία συνολικής επιφάνειας 100,00μ2.

ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ: Πλακόστρωση μονοπατιού.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση μονοπατιού εντός του οικισμού Δροσοχωρίου συνολικού μήκους 180μ2 και επένδυση σκαλοπατιών.

ΓΑΡΔΙΚΙ: Πεζοδρομήσεις – πλακοστρώσεις μονοπατιών εντός του οικισμού.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση μονοπατιών εντός της Τ.Κ. Γαρδικίου που δεν έχουν μέχρι σήμερα πλακοστρωθεί. Το συνολικό μήκος αυτών των μονοπατιών είναι περίπου 800μ.Σε ορισμένα σημεία όπου απαιτηθεί θα τοποθετηθούν χειρολισθήρες για την ομαλή και εύκολη πρόσβαση των πεζών και κυρίως των ηλικιωμένων.

2. ΔΕ. ΠΙΝΔΕΙΩΝ

 ΒΑΘΥΡΕΥΜΑ: Συντήρηση – Πλακόστρωση κεντρικής πλατείας και μονοπατιού· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας. Η συνολική επιφάνεια της πλακόστρωσης είναι 100,00μ2. Επίσης θα πλακοστρωθεί και μονοπάτι με σκαλιά συνολικού μήκους 30μ και επιφάνειας 30,00μ2.

ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙ: Συντήρηση – Πλακόστρωση κεντρικής πλατείας και μονοπατιού· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας. Η συνολική επιφάνεια της πλακόστρωσης είναι 100,00.μ2. Επίσης θα πλακοστρωθεί και μονοπάτι με σκαλιά συνολικού μήκους 40,00μ.

ΜΟΣΧΟΦΥΤΟ: Συντήρηση – Πλακόστρωση μονοπατιού με σκαλοπάτια.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας. Η συνολική επιφάνεια της πλακόστρωσης θα είναι περίπου 100,00 μ2. Επίσης θα τσιμεντοστρωθεί επιφάνεια 60,00 μ2.

 ΜΕΣΟΧΩΡΑ: πλακόστρωση της κεντρικής οδού .· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση οδού αφού προηγηθεί αποξήλωση της ασφαλτικής στρώσης συνολικής επιφάνειας περίπου 600,00 μ2. Προβλέπεται η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων. Η επίστρωση θα γίνει με κατόπιν σχεδίου που θα υποβληθεί από την υπηρεσία.

3. Δ.Ε. ΝΕΡΑΙΔΑΣ

 ΝΕΡΑΙΔΑ: Συντήρηση- πλακόστρωση πλατείας.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει συντήρηση – πλακόστρωση πλατείας του οικισμού. Η συνολική επιφάνεια της πλακόστρωσης είναι περίπου 100,00μ2.

 ΠΑΧΤΟΥΡΙ: Πεζοδρόμηση – πλακόστρωση μονοπατιού εντός του οικισμού.· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει πλακόστρωση μονοπατιού εντός του οικισμού. Το συνολικό μήκος του μονοπατιού είναι περίπου 300,00μ2.

 ΑΡΜΑΤΩΛΙΚΟ: Επένδυση τοίχου – πλακόστρωση σε υπάρχουσα τσιμεντόστρωση· Με τη παρούσα μελέτη θα γίνει επένδυση τοίχου και πλακόστρωση μονοπατιού σε υπάρχουσα τσιμεντόστρωση περίπου 180,00μ2.

Όπου απαιτείται θα προηγηθούν καθαιρέσεις παλιών και φθαρμένων επιστρώσεων, κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα ποιότητας C12/15 πάχους 10 cm με τοποθέτηση δομικού πλέγματος. Στην συνέχεια επίστρωση των περιοχών παρέμβασης με ακανόνιστη πέτρα Άρτας, ορθογωνισμένη πλάκα Άρτας σύμφωνα με οδηγίες και σχέδια της υπηρεσίας.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…