Mout

Σε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου παραπλεύρως της οδού από τον κόμβο Λυγαριάς (Αη Γιώργης) έως την αρχή της Περιφερειακής Οδού στους Γόμφους, προβαίνει το τελευταίο διάστημα η Αντιδημαρχία Πολ. Προστασίας & Αγρ. Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Ζιάκα, οι εργασίες αφορούν τον καθαρισμό του πρανούς τμήματος, πλάτους 3,5μ περίπου, της οδού από τον Αγ Γιώργη έως & την αρχή του περιφερειακού που διατρέχει περιμετρικά την Κοινότητα, με ταυτόχρονο μπάζωμά του, αφήνοντας ανέπαφο και καθαρό το εφαπτόμενο σε αυτό εγγειοβελτιωτικό κανάλι.

Μιλώντας στο pylinews.gr ο κ. Ζιάκας ανέφερε…«Ως δημ. Αρχή συνεχίζουμε την πετυχημένη συνταγή την οποία εφάρμοσε & ο προκάτοχός μου κ. Α. Τζάνης, δηλ. επιστρώσεις  αγροτικών δρόμων ή  τμημάτων δρόμων με διαμορφώσεις σαν αυτή που προβαίνουμε τώρα, με υλικό «ντεπό», που προέρχεται από καθαρισμό τοπικών ρεμάτων, επιτυγχάνοντας έτσι πολλαπλό όφελος, όπως αντιπλημμυρική προστασία, ταυτόχρονη εκβάθυνσή τους, αλλά όπως σας είπα & πριν, εξοικονομούμε το υλικό («ντεπό»), το οποίο όπως βλέπετε, χρησιμοποιούμε για την «επισκευή» αγροτικών δρόμων, που έχουν πρόβλημα ομαλής βατότητας. 

Με την συγκεκριμένη μάλιστα παρέμβαση, εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς στο τμήμα που παρεμβαίνουμε υπήρχαν δέντρα με κακό ριζικό σύστημα που με λίγο δυνατό αέρα, εκριζόνονταν, πέφτοντας στο οδόστρωμα, με ό,τι αυτό συνεπάγετο, ενώ επιτυγχάνουμε και την δημιουργία περιπατητικής διαδρομής, αρχικά περίπου 2 χιλιομέτρων, ενώ σε έτερο χρόνο προβλέπεται η επιμήκυνσή της έως & το τέλος του περιφερειακού, στην συμβολή με την Επαρχιακή Οδό Γόμφων – Μουζακίου.

Παράλληλες παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα & σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας».

Moyt (1)

Moyt (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Έως 31 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για τη δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας», του ΠΑΑ 2014-2022, ύψους 41 εκατ. € 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και  ο αρμόδιος Υφυπουργός…