ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ ΦΩΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Η παρούσα έρευνα είναι μη κερδοσκοπική, τα έξοδά της πληρώθηκαν αποκλειστικά από τον Νίκο Καρδούλα καιαπευθύνθηκε τυχαία στους 64.000 χρήστες του Facebookτου Νομού Τρικάλων ηλικίας άνω των 17 ετών.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο μία φορά από το λογαριασμό τους στο Facebook και υπήρχαν κανόνες ασφαλείας ώστε να ανιχνεύεται και να αποκλείεται η καταχρηστική συμμετοχή στην ψηφοφορία και τα διαδικτυακά ρομπότ (bots), σκοπός των οποίων θα ήταν η παραποίηση της δημοσκόπησης υπέρ κάποιων.

Ταυτότητα της Έρευνας

Τύπος και Μέθοδος:Συλλογή απαντήσεων μέσω ερωτηματολογίου που απευθύνθηκε τυχαία στους 64.000 χρήστες του Facebook άνω των 17 ετών του Νομού Τρικάλων, με πληρωμένη από τον Νίκο Καρδούλα διαφήμιση

Γεωγραφική Κάλυψη:Νομός Τρικάλων

Πληθυσμός:Πολίτες άνω των 17 ετών

Μέγεθος Δείγματος:1.452 άτομα

Χρονικό διάστημα:9-11Σεπτεμβρίου 2021

Μέθοδος Δειγματοληψίας:Τυχαία δειγματοληψία

Στατιστικό σφάλμα: Μέγιστο στατιστικό σφάλμα ±2,5% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%

Οι ηλικίες των 1.452 συμμετεχόντων στην έρευνα φαίνονται στο παρακάτω γράφημα:

p1

Αποτελέσματα έρευνας

Μετά τη συλλογή των πρωτογενών δεδομένων, εφαρμόσθηκε η τεχνική της στάθμισης των δεδομένων, συγκρίνοντας τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019 και τις απαντήσεις στη 2η ερώτηση της έρευνας, που αφορούσε ποιο κόμμα ψήφισαν οι συμμετέχοντες στις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2019 (pastvote).

Τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου με όλες τις απαντήσεις φαίνονται στο παρακάτω γράφημα:

p2

Στη συνέχεια έγινε αναγωγή των λευκών, άκυρων, της αποχής και των αναποφάσιστων και τα αντίστοιχα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου φαίνονται στο παρακάτω γράφημα, μαζί με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019:

p3

Συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν για την εκλογική επιρροή των κομμάτων στο Νομό Τρικάλων είναι:

  • Κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο Νομό Τρικάλων είναι η ΝΔ, η οποία αν γινόταν εκλογές σήμεραθα εξασφάλιζε ποσοστό 39,1%, η δε διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν 9,9 ποσοστιαίες μονάδες.Σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2019 οι απώλειες της ΝΔ στο Νομό Τρικάλων είναι5,3 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,2% παρουσιάζει απώλειες 0,3% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2019.
  • Στα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 8,3% (απώλειες 1,4%), το ΚΚΕ 6,4% (κέρδη 0,3%), η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,2% (κέρδη 0,4%) και τοΜΕΡΑ25 1,5% (απώλειες 0,6%).
  • Οι απαντήσεις «ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» συγκεντρώνουν ποσοστό 12,3%, παρουσιάζοντας αύξηση 6,9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…