86868

Με την έγκριση της 5ης  ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και με τις οδηγίες του Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ. Πύλης Γιάννη Κουτσονάσιου , ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα –ΔΙΩΝΗ-, πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Πύλης.

Στην πραγματοποίηση του προγράμματος συμμετείχε το προσωπικό του ΚΥΠ, Παιδίατρος, Γενικοί Ιατροί, Οδοντίατρος, επισκέπτρια υγείας και νοσηλευτές.

Η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων ήταν άψογη και προς όφελος της μαθητικής κοινότητας.

Το  “Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – ΔΙΩΝΗ” που εκπονεί το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και αποσκοπεί στην έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στις τάξεις: Α’ Δημοτικού, Δ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου πήρε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας των μαθητών που εισήχθη για πρώτη φορά στα σχολεία όλης της χώρας βάσει του οποίου οι  παρεμβάσεις της προληπτικής εξέτασης των παιδιών και εφήβων.

Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες, τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τις δομές προσχολικής φροντίδας των ΟΤΑ (παιδικοί σταθμοί) και σχολικής μέριμνας καθώς και τις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σοφία Ζαχαράκη: Πρόσκληση στους Δήμους για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Στην πρόσκληση προς τους Δήμους, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συμμε…