534435

  Κλείνει για φέτος ο επιτυχημένος θεσμός της Σχολής Γονέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με την τελευταία συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/5/24 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων, Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη Καρδίτσης 1 (κτίριο παλαιών φυλακών Τρικάλων) με εισηγήτρια την κα Αλεξάνδρα Μπεκιάρη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θέμα: Επιθετικότητα στο σχολείο: Μπορεί η «σπίθα» να σβήσει πριν γίνει «πυρκαγιά»;

unnamed  Λίγα λόγια για την κα Αλεξάνδρα Μπεκιάρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Αλεξάνδρα Μπεκιάρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έλαβε το βασικό πτυχίο από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το έργο της περιλαμβάνει πολυάριθμες πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια, καθώς και διδακτικά συγγράμματα στο πεδίο της παιδαγωγικής της φυσικής αγωγής και της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης. Έχει διεξάγει εκτενείς και ποικίλες ποσοτικές και ποιοτικές εμπειρικές έρευνες εστιαζόμενες σε σχολικές τάξεις, φοιτητικές κοινότητες, σωφρονιστικά ιδρύματα, οικογενειακό περιβάλλον, απεξάρτηση τοξικομανών κλπ.

Η διδακτική εμπειρία της σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας είναι πολυετής. Επικεντρώνεται δε, σε πεδία κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, παιδαγωγικής της φυσικής αγωγής, φιλοσοφίας της παιδαγωγικής, καθώς και ιστορίας της φυσικής αγωγής. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο η διδακτική της δραστηριότητα εστιάζεται σε ανάλυση κοινωνικών δικτύων- εμπειρική θεωρία συστημάτων και θεωρία δυνάμεων (ΔΠΜΣ «Δίκτυα και Πολυπλοκότητα» ΑΠΘ), σε θέματα πολλαπλής νοημοσύνης (ΔΠΜΣ «Άσκηση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής» ΔΠΘ) και σε διδασκαλία project στην εκπαίδευση (ΠΜΣ »Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» ΠΘ).

Έχει διατελέσει μέλος σε επιτροπές του ΤΕΦΑΑ ΠΘ (Επιτροπή Βιβλιοθήκης, Επιτροπή Φοιτητικών Θεμάτων και Καλλιέργειας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, Επιτροπή Αναγνώρισης Μαθημάτων, Επιτροπή Υποδοχής Μαθητών από Σχολεία -“Ανοικτές Θύρες”κτλ).Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιθετικότητα, επικοινωνία και κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση. 

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Νάνσυ Οικονόμου, 2431046406, [email protected] και στην ειδική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYZGEmO7qRmciaGAWy_QhSDWrP_0MfQw3fOkEbEHcbUQctdw/viewform που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Τρικάλων.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πανηγύριζε και Γιόρτασε το Εκκλησάκι  της Αγίας Τριάδος Βαθυρρεύματος

  Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του…