Pyli Episkepsi (1)

Τα μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ν. Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός», μετά την  όμορφη χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Πύλης, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μνημεία της και να ενημερωθούν γι’ αυτά. Την επομένη ημέρα (22 Αυγούστου) επισκέφτηκαν τον βυζαντινό ναό της Πόρτας Παναγιάς και το τοξωτό γεφύρι.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε εξαιρετική ξενάγηση από τον πρώην γυμνασιάρχη, μελετητή της τοπικής ιστορίας και συγγραφέα κ. Βασίλη Πανάγο. 

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Στέφανος Γωγάκος με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου  «Ο Ασκληπιός» ευχαρίστησαν τον κ. Πανάγο, χαρίζοντάς του ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 2300 ΧΡΟΝΙΑ».

Επίσης, τον προσκάλεσαν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Νικόλαος Στορνάρης και το αρματολίκι Ασπροποτάμου». Ο κ. Πανάγος, αποδέχτηκε την πρόταση και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες. Επίσης, ευχήθηκε καλή συνέχεια στις δραστηριότητες του συλλόγου οι οποίες αναδεικνύουν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. 

Pyli Episkepsi (4)

Pyli Episkepsi (3)

Pyli Episkepsi (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…