kat pap

 

Με επίκεντρο στην ατζέντα της το θέμα της ταχείας απονομής συντάξεων και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταβολή των αναδρομικών, η κα. Παπακώστα επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη.

Επιπλέον, η Τρικαλινή Βουλευτής του μετέφερε την αγωνία, που εισπράττει από τους πολίτες για την συνταξιοδότησή τους και ειδικά όσον αφορά την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων.

 Αναφορικά με τα ανωτέρω ο Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή, πως το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019 και γίνεται μεγάλη προσπάθεια αύξησης αυτού του ποσοστού για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπρόσθετα, μέχρι τέλος Οκτώβριου, ο Υπουργός επεσήμανε πως θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, προσθέτοντας ότι θα καταβληθούν και οι αυξήσεις, που προβλέπει ο Νόμος Βρούτση.

Ακόμη, η κα. Παπακώστα τόνισε εμφατικά στον Υπουργό το θέμα των καθυστερήσεων των αναπηρικών συντάξεων, οι οποίες ήρθαν από τις περιφέρειες, προκειμένου να γίνει η απονομή τους από το e-ΕΦΚΑ των Αθηνών. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε την Βουλευτή, ότι το θέμα αυτό θα δρομολογηθεί το ταχύτερο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…