xioni Aprilis (15)

Κι ενώ όλοι πιστέψαμε, ύστερα κι από τις λιακάδες των προηγούμενων ημερών, ότι ξεμπερδέψαμε με τον Χειμώνα για φέτος, γελαστήκαμε όμως οικτρά, καθώς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του Δ. Πύλης, ξημέρωσαν αντικρίζοντας ένα τοπίο που κάθε άλλο παρά έμοιαζε με Ανοιξιάτικο, αντιθέτως αμιγώς χειμωνιάτικο, καθώς το χιόνι έκανε και πάλι την εμφάνισή του, κάνοντας το γνωστό γνωμικόν «ποτέ μη λες ποτέ», επίκαιρο για άλλη μια φορά, αναγάγοντας τον Απρίλη, μερικές φορές, σε μήνα άτακτο, όπως τον «ξάδερφό» του Μάρτη.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει από νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 7:00, στα ορεινά του Δήμου Πύλης, με τα πρώτα ίχνη του να γίνονται ορατά από τα 700μ. και μετά, ήτοι Ελάτη, Στουρναραίικα και προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα ελαφρύ λευκό πέπλο παντού στην ανοιξιάτικη, κατά τα άλλα, φύση, που μαζί με την πυκνή, σε αρκετά σημεία, ομίχλη και τις χαμηλές θερμοκρασίες (-1,5 β. στο Χιονοδρομικό Περτουλίου, +1 σε Ελάτη & Στουρναραίικα και την ίδια ώρα 11:00πμ 5,5 βαθμούς στα πεδινά τμήματα με βροχόπτωση), δημιούργησαν ένα πρωτόγνωρο χειμωνικό σκηνικό, που τέτοια εποχή είχαμε να βιώσουμε αρκετά χρόνια πριν.

Το εν λόγω «καιρικό» τερτίπι του ψεύτη Απρίλη, ωστόσο φαίνεται να μην ήταν τίποτα άλλο, παρά ένα μικρό δροσερό διάλειμμα χωρίς διάρκεια, καθώς ο καιρός βελτιώνεται & η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει, κάνοντας λόγο, αυτοί που ξέρουν, πως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, θα αγγίξει ακόμα & τους 25 βαθμούς, κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα, μιας και κανείς πια δεν αντέχει άλλο «Χειμώνα» στην φύση & στην ψυχή του.

xioni Aprilis (1)

xioni Aprilis (2)

xioni Aprilis (3)

xioni Aprilis (4)

xioni Aprilis (5)

xioni Aprilis (6)

xioni Aprilis (7)

xioni Aprilis (8)

xioni Aprilis (9)

xioni Aprilis (10)

xioni Aprilis (11)

xioni Aprilis (12)

xioni Aprilis (13)

xioni Aprilis (14)

xioni Aprilis (16)

xioni Aprilis (17)

xioni Aprilis (18)

xioni Aprilis (19)

xioni Aprilis (20) xioni Aprilis (21)

xioni Aprilis (22)

xioni Aprilis (23)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μας στέλνουν τις ευχές τους!!!

  …