arkouda (1)

Την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πιαλείας, προκάλεσε η εμφάνιση αρκούδας το τελευταίο διάστημα, η οποία εθεάθη μαζί με το αρκουδάκι της σε κατοικημένη περιοχή & συγκεκριμένα στον οικισμό του Παλαιοχωρίου και να φτάνει έως τις παρυφές της Φήκης.

Περιοχή που σύμφωνα με τους κατοίκους διαθέτει αρκετά μελίσσια, με αποτέλεσμα να προκαλεί το ενδιαφέρον του ζώου, που ως γνωστόν το μέλι κατέχει υψηλή θέση στο διαιτολόγιό της, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά.

Την ίδια περίοδο, πριν τρεις μέρες & στην περιοχή «Μαρτσάδα» της Πιαλείας, στην είσοδο του χωριού από την πλευρά της Φήκης, εμφάνιση έκανε & λύκος & μάλιστα μέρα μεσημέρι, ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί σε κοπάδι προβάτων που εκείνη τη στιγμή έβοσκε σε λιμώνα στην  εν λόγω περιοχή και χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση του κτηνοτρόφου, που αντιλήφθηκε ο ίδιος έγκαιρα τον λύκο, καθ, ότι δεν διέθετε τσοπανόσκυλα, κατάφερε να γλιτώσει το κοπάδι του από ενδεχόμενη ζημιά, σύμφωνα και με τη γνώμη ανθρώπων της περιοχής, που γνωρίζουν καλά την τακτική ενός σαρκοφάγου, όπως είναι ο λύκος.

Στην περίπτωση της αρκούδας, καλό θα ήταν οι κάτοικοι, ιδίως αυτοί που διαμένουν κοντά στο δάσος, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εναποθέτουν σκουπίδια κατά τις νυχτερινές ώρες, κλείνοντας ταυτόχρονα καλά τους κάδους απορριμμάτων, ενώ στη θέα της κι όταν κάποιος βρεθεί σε δύσκολη θέση, μπορεί να περάσει στη χρήση αποτρεπτικών μέσων, κάνοντας αρκετό θόρυβο με διάφορα μέσα.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…