ELMET 1

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικής παιδείας, ενάντια στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/5 και ώρα 2μ.μ. στην πλ. ΟΤΕ(κάτω από τη ΔΔΕ Τρικάλων), ενάντια στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων Καλλιτεχνικών(ΠΕ08), Μουσικής,Θεατρολογίας, Κοινωνικών Επιστημών(ΠΕ78),  Οικονομίας (ΠΕ80), Πολιτικών Μηχ.–Αρχιτεκτόνων-Τοπογράφων(ΠΕ81) από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας του νέου ωρολογίου προγράμματος.

Η μεθοδευμένη κατάργηση  από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τριών τάξεων του Λυκείου των μαθημάτων, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας, Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Παιδείας, Κοινωνικών Επιστημών, Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, συνιστά ευθεία υποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου του Σχολείου και πληγή στον πολιτισμό της χώρας.

Και μόνο η σκέψη, ότι υπάρχει πολιτικός ή επιστημονικός φορέας, που υπηρετεί το σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού κράτους και θα σταθεί κάτω από την Ακρόπολη ισχυριζόμενος τον αδιανόητο εξοβελισμό των Τεχνών και των Κοινωνικών Επιστημών από την κοιτίδα τους, αποτελεί ύβρη!

Επιπλέον η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με την ΥΑ(51614/Δ6/11-5-2021 και θέμα: «Χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022», προχωράει στο χαρακτηρισμό  του 7ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ Τρικάλων σε Πειραματικά αγνοώντας τόσο  απορριπτικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων, όσο και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα (ψήφισμα  διαμαρτυρίας Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 35ουΔημ. Σχολείου) στηριζόμενη αποκλειστικά στην μονοπρόσωπη  απόφαση της Δ/ντριας ΔΔΕ Τρικάλων κ. Ξυνοπούλου.

Δυστυχώς ο αντιδημοκρατικός τους κατήφορος δεν έχει όρια. Είναι αξιοσημείωτο ότι στη β/θμια εκπαίδευση επί συνόλου 26 σχολείων πανελλαδικά που χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα-Πειραματικά, τα 12  είναι στη Θεσσαλία, θυμίζοντας τις μαύρες μέρες των καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολείων όπου και πάλι η Θεσσαλία είχε θλιβερή πρωτιά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • την άμεση ανάκληση της απόφασης αποκλεισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων και κοινωνικών επιστήμων από το Λύκειο και την εύρυθμη λειτουργία τους ως μαθήματα κορμού σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου
  • την άμεση ανάκληση του χαρακτηρισμού του 7ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ ως Πειραματικά

 Καλούμε όλες και όλους, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, για το δικαίωμα των μαθητών στη δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση, για ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλους/ες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…