parapotamos (1)

Η Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου επέδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Δημοτική Κοινότητα Παραποτάμου του Δήμου Πύλης, μέσα από μια σημαντική δωρεά που φέρει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και συμβολισμό.

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που προέκυψαν μετά την θεομηνία Daniel και σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο γυναικών του χωριού, η κοινότητα απέστειλε έναν απινιδωτή με πλήρη εξοπλισμό και κυτίο φύλαξης. Αυτή η δωρεά ενισχύει ουσιαστικά τις προσπάθειες των κατοίκων να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους, προσφέροντας μια σημαντική υποδομή για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η κίνηση αυτή ενδυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ των αποδήμων και των τοπικών κοινοτήτων, προάγοντας την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου η αρμόδια  Αντιδήμαρχος Υγείας κα Καλιώρα Χαρά, με την αρωγή του Προέδρου της Δ.Κ. Παραποτάμου κου Βαγενά Δημητρίου και των εκπαιδευτριών του ΕΚΑΒ / Παράρτημα Τρικάλων κ.κ. Μπάτζιου Ιφιγένειας, Γουγά Ζωής και Κωστάμη Αναστασίας, διοργάνωσε δωρεάν σεμινάριο «Παροχής Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)» συνεχίζοντας έτσι τον πετυχημένο θεματικό κύκλο. Το μήνυμα «η γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική» εξακολουθεί να ακούγεται δυνατά σε όλο το Δήμο Πύλης. 

Η κα Χαρά Καλιώρα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  του Δήμου Πύλης, μετά και την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των δημοτών στον Παραπόταμο δήλωσε… «εγκαταστάθηκε στον κοινοτικό κατάστημα της Δ. Κ. Παραποτάμου ο απινιδωτής που προσέφερε η Τοπική Κοινότητα Λουξεμβούργου, την οποία θέλω να ευχαριστήσω δημόσια. 

Τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης μας γεμίζουν υπερηφάνεια για τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και μας επιφορτίζουν με την ευθύνη για την υλοποίηση της κάλυψης όλου του Δήμου Πύλης, στον τομέα της πρόληψης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και το δωρεάν σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, ώστε οι συνδημότες μας να είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι προς  στο συνάνθρωπό τους». 

parapotamos (4) parapotamos (3) parapotamos (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε πιλοτική λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα «e-Διέλευσις» – Νέα εποχή στη διαχείριση και τον έλεγχο τηλεπικοινωνιακών διελεύσεων

Ο αναλυτικός τρόπος λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου Τηλεπ…