feta-ethniko-proion-ggg

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προέβη σε προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης της Επιχείρησης «L.A. FARM Α.Ε.», η οποία ήταν ενταγμένη στο ΜΗΤΡΩΟ Πιστοποιημένων επιχειρήσεων, για τη δραστηριότητα της παραγωγής και συσκευασίας με σκοπό την εμπορία, του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», καθώς μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.».

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, την αξιολόγηση των ευρημάτων και Μη Συμμορφώσεων (ΜΣ) που καταγράφηκαν κατά τους ανωτέρω ελέγχους, την αξιολόγηση των στοιχείων που απεστάλησαν από την επιχείρηση ως Διορθωτικές Ενέργειες, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανές να άρουν το σύνολο των καταγεγραμμένων ευρημάτων και μη συμμορφώσεων, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε σε Προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, έως την εφαρμογή κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης εκ μέρους της, από την οποία να προκύπτει:

  1. η συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις της υπ΄ αριθμ. 313025/1994 ΥΑ αναγνώρισης του προϊόντος ΦΕΤΑ ΠΟΠ,
  2. η απόσυρση από την αγορά όλων των παρτίδων προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» οι οποίες δεν πληρούν την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος,
  3. η εγκαθίδρυση και τήρηση αξιόπιστου συστήματος ιχνηλασιμότητας του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»,
  4. η συμμόρφωση των διακινούμενων προϊόντων που φέρουν την ένδειξη «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.» με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση.

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Δήλωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, για τη μεγάλη του εκλογική νίκη

  Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους δημότες του Δήμου Πύλης, που τ…