Papastergiou

Την ευκαιρία μέσα από μια ωραία συνάντηση, για συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εν όψει και της λειτουργίας του Γεωπάρκου Πύλης-Καλαμπάκας, είχαμε με την υποψήφια δημοτική σύμουλο κα Ελένη Παπαστεργίου, η οποία τελικά είχε τόσο ενδιαφέρον, που στο τέλος κατέληξε σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, την οποία μπορεί ο καθένας από την πελυρά του να χαρακτηρίσει το ίδιο ενδιαφέρουσα, με την κα Παπαστεργίου να μας εκπλήσσει υπέροχα με την μεστότητα του λόγου της, τις ιδέες και τις γνώσεις της, που αμέσως  σε συνεπαίρνει και σε κάνει «ΕΝΑ» με τις σκέψεις της, στο σχεδιασμό της για έναν άλλο Δήμο, σύγχρονο & εναλλακτικό.

Ας μην πούμε περισσότερα, εμείς γι’ αυτήν, αφού η ίδια μας τα είπε όλα!!!

  • Κα Παπαστεργίου, θα σας ζητούσα αρχικά να μας συστηθείτε. Ποια είναι η Ελένη Παπαστεργίου & από τι εμφορούμενη ατεβαίνετε σε αυτή την προεκλογική αυτοδιοικητική μάχη;

 

   Καταρχήν να σας ευχαριστήσω που μου δίνετe αύτη την ευκαιρία, να με γνωρίσει  ο κόσμος και να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς και τους στόχους, τόσο τους δικούς μου, όσο και της παράταξης, την οποία επέλεξα να στηρίξω. 

 

   Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1979 , κόρη του Αριστείδη Παπαστεργίου και της Φεβρωνίας Λεμονή. 

Πολύτεκνη οικογένεια, αλλά οι γονείς μας φροντίσανε να ζούμε ανμεσά σε Πύλη και Τρίκαλα αποκτώντας εμπειρίες από την ζωή στην πόλη και στο χωριό.

Πιστοποιημένη σαν Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείο,  με γνώσεις Αγγλικής και  Υ/Η αποφάσισα στα 22 μου να κάνω το μεγάλο βήμα στην ζωή μου. Παντρεμένη με τον Απόστολο Γούλα του Γεωργίου αποκτήσαμε δυο υπέροχα παιδία.

Λόγω του επαγγέλματός του, (Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού) περιηγηθήκαμε σε διάφορες περιοχές τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδος, ασκώντας παράλληλα το επάγγελμά μου ως Υπάλληλος ΕΛΤΑ. Φτάνοντας πλέον τα δυο τέκνα μας σε εφηβική ηλικία και έχοντας στο μυαλό μας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής αυτής,  αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στον τόπο καταγωγής μας, την Πύλη. Μια επιλογή για την οποία ουδέποτε μετάνιωσα. 

   Τα βιώματα μου ανά την Ελλάδα, η στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου και η ανάγκη να εξασφαλίσω ένα ιδανικό περιβάλλον για τα παιδιά όλων των συνδημοτών μου, με οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Είναι η πρώτη σας φορά που ασχολείσθε με την πολιτική  & υπό ποίο πρίσμα την αντιλαμβάνεσθε;

   Η λέξη πολιτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εννοιών. Λίγο πολύ όλοι μας ασχολούμαστε με την πολιτική. Σκεφτείτε ότι ακόμη και στην συνέλευσή μιας πολυκατοικίας ασκείται κάποια πολιτική. Έχω συμμετάσχει σε συνδικαλιστικά όργανα του επαγγέλματός μου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε ομάδες που λειτουργούν προκειμένου να πετύχουν αποτελεσματικά τους σκοπούς και στόχους τους.

Τώρα, όσον αφορά τα της τοπικής αυτοδιοίκησής, είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι, αλλά θυμάμαι πάντα με νοσταλγία την ενεργή συμμετοχή όλης της οικογένειας στους προεκλογικούς αγώνες του Θείου Κωστάκη και αργότερα βέβαια του ανθρώπου που άλλαξε τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση του ξαδέλφου μου Δημήτρη Παπαστεργίου στο Δήμο Τρικκαίων. 

Papastertgiou (3)

Για μένα η πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι να βγαίνεις μπροστά, να προτείνεις και να διεκδικείς πράγματα για όλους τους συνδημότες σου.  Δεν είναι τίμιο να βλέπουμε άτομα απλά να κατηγορούν και να μην συμμετέχουν…… Αν θες να αλλάξεις τα πράγματα, πρέπει να τα αλλάξεις με την συμμετοχή διεκδικώντας τον τίτλο του ενεργού πολίτη και όχι μένοντας απαθής στις εξελίξεις.  Βέβαια αυτό απαιτεί χρόνο, όραμα και «γερό στομάχι». Πάνω από όλα όμως πρέπει να ξέρεις τα δυνατά και αδύνατα σου σημεία και να είσαι πάντα έτοιμος να ακούσεις τη διαφορετική άποψη και να μπορείς να την αξιολογήσεις.  

  • Γιατί επιλέξατε να τεθείτε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό «Πρώτα ο Άνθρωπος», με επικεφαλής τον Κώστα Μαράβα;

   Αυτό ήταν το πιο εύκολο της υπόθεσης. 

Ο κ. Μαράβας με κέρδισε από  την πρώτη κιόλας συνάντηση.  Μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του για τον Δήμο και την ανάγκη να στελεχωθεί ο Δήμος Πύλης με νέα άτομα. Σέβομαι ιδιαίτερα την πείρα και την γνώση των παλαιότερων, αλλά εκτιμώ ότι θα πρέπει να μας ενσωματώσουν, μεταλαμπαδεύοντας αυτά τα βασικά γνωρίσματα, για να προσπαθήσουμε ως συνεχιστές του φυσικού κύκλου της ζωής, συνεπώς και της πολιτικής, για την εξέλιξη αυτού του τόπου με το αστείρευτης ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Βλέποντας ειδικά τον κ. Μαράβα να βρίσκεται παντού αυτό το κρίσιμο διάστημα διαχείρισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που άφησε η κακοκαιρία “Daniel”, αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη για την επιλογή μου αυτήν.    

  • Στην έως τώρα προσωπική σας πορεία, έχετε συμμετάσχει  σε κοινωνικές δράσεις & από ποια θέση;

   Δεν το κρύβω ότι είμαι θιασώτης του εθελοντισμού και σε κάθε ευκαιρία, προσπαθώ να προσφέρω ανιδιοτελώς στη διοργάνωση αθλητικών κυρίως εκδηλώσεων. 

Μεγάλο σχολείο για μένα ήταν η συμμετοχή μου στην Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜΑΚ) Ωραιοκάστρου, κατόπιν της κατάλληλης βέβαια εκπαίδευσης, μιας ομάδας με ενεργή συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση ή εκδήλωση που λάμβανε χώρο στο Δήμο και όχι μόνο.

Είναι κάτι το οποίο ονειρεύομαι και για τον Δήμο μας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει αλλά και της συχνότητας πλέον των περιστατικών που απαιτούν άμεση εθελοντική δράση. 

Με τον Ο.Π.Ο.Π. σε δράσεις προσφοράς είτε με υλικά αγαθά, είτε με φυσική παρουσία σε συνάνθρωπους μας, που τόσο το έχουνε ανάγκη. 

Σε περιπτώσεις που απαιτείται άμεση ανταπόκριση, δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.  

  • Ποια είναι η άποψή σας για την έως τώρα πορεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής;

   Χωρίς τυμπανοκρουσίες και εγωισμούς, δόθηκαν αμέτρητες «μάχες» και λύσεις, υλοποιημένα έργα. (έστω και με κάποιες καθυστερήσεις) ενώ άλλα έχουνε δρομολογηθεί. Η παρούσα δημοτική Αρχή είχε να διαχειριστεί πολλές προκλήσεις όπως η Πανδημία, η Οικονομική  και Ενεργειακή Κρίση, αλλά και τα αποτελέσματα των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, σε έναν απαιτητικό Δήμο, που τα όριά του ξεκινάνε από τον Καραβόπορο και φτάνουν μέχρι τα σύνορα με Καρδίτσα και Άρτα. 

Λόγω της εμπλοκής μου σε εθελοντικές δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, διαπίστωσα «εκ των έσω» την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής.  Με αυτήν τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τον αρχηγό της, θεωρώ ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή πέτυχε πολλά και είναι ικανή να πετύχει πολλά περισσότερα με την συμμετοχή των νέων παιδιών.

  • Θεωρείτε ότι ο ο Δ. Πύλης είναι αδικημένος σε θέματα πιστώσεων & παραγωγής έργου, εν συγκρίσει με άλλους Δήμους;

   Θεωρώ ότι τα έργα που έγιναν και γίνονται, χάνονται μέσα στην υπερβολική έκταση του.  Δυστυχώς οι δημότες δεν γίνονται κοινωνοί ή αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα έργα που πραγματοποιούνται εκτός του Δημοτικού Διαμερίσματος που ανήκουν. Μόνο με σωστή ενημέρωση μπορεί να αναδειχτεί το έργο που επιτελεί ο Δήμος, αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να ενδιαφερόμαστε μόνον για αυτά που συμβαίνουν στα στενά πλαίσια της Κοινότητας ή του «παλιού» Δήμου μας και να αποκτήσουμε ευρύτερη «Δημοτική» συνείδηση. Ό,τι γίνεται εντός του Δήμου είναι προς όφελός μας, είτε γίνεται στο Δ.Δ. Πινδαίων, είτε στο Δ.Δ. Αιθήκων είτε στη Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας.  

Ενδεικτικά:

  • Μην ξεχνάμε τα έργα και τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη.
  • Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Πύλης
  • Δημιουργία ορεινού δικτύου μονοπατιών
  • Δίκτυο αποχέτευσης και Βιολογικός καθαρισμός της Κοινότητας Πύλης 
  • Ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της Κοινότητας Πύλης
  • Ανάπλαση πλατειών σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου
  • Αισθητική Αναβάθμιση της Ελάτης
  • Κατασκευή Αθλητικού Δημοτικού Σταδίου Παλαιομονάστηρου
  • Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης πολλών Κοινοτήτων
  • Εγκατάσταση συστήματος ψηφιακής μέτρησης υδρομετρητών της ΔΕΥΑΠ
  • Πολλές  παρεμβάσεις ήπιας μορφής για την προετοιμασία μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Ο Δ. Πύλης, από τον οποίο έλκετε & την καταγωγή σας, μέχρι τώρα υστερούσε σε αθλητικές υποδομές, με σημαντικότερη την απουσία κλειστού γυμναστηρίου & δημοτικού σταδίου, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται …Έργα τα οποία η δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει και έχουν αρχίσει να γίνονται. Πώς θεωρείτε ότι αυτά τα δύο έργα θα συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου;

   Όντας μαραθωνοδρόμος, έχω μάθει να μην συμβιβάζομαι με ένα δρόμο ή μονοπάτι για να προπονηθώ. Ως γονέας όμως, επιβαρύνομαι οικονομικά προκειμένου να προσφέρω στα παιδιά μου την δυνατότητα να αθλούνται σε σωστές υποδομές εκτός Πύλης. Είναι κάτι όμως που θα αλλάξει σύντομα και αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Μην ξεχνάμε ότι το Μουζάκι, μια πόλη τόσο κοντά στη δικιά μας, είναι η έδρα που έχει επιλέξει η Εθνική Ομοσπονδία Βόλλεϋ για την προεπιλογή των κλιμακίων της. Γιατί όχι και τον Δήμο μας, εφόσον βέβαια περατωθούν οι αθλητικές υποδομές που ακόμα του λείπουν.

Ελπίζω αυτά τα έργα, που έχουν ετοιμαστεί και ξεκίνησαν να γίνονται, να «αφυπνίσουν» την αθλητική συνείδηση των παιδιών μας και να τους δώσουν το έναυσμα για αλλαγή τρόπου ζωής. Εξάλλου για μένα ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την παιδεία και την ποιότητα της ίδιας μας της ζωής.

Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αθλητικές διοργανώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνον. Μην ξεχνάμε τη ΣΕΦΑΑ και την δύναμη που μπορεί να μας δώσει η συνεργασία μαζί της, μιλάμε για μια σχολή με παγκόσμιες διακρίσεις για το εκπαιδευτικό της προσωπικό.

  • Είστε ενεργό μέλος του Ο.Π.Ο.Π. (Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης), με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο που δραστηριοποιείται. Επομένως θεωρώ πως δεν σας είναι ξένος ο όρος «εναλλακτικές μορφές τουρισμού». Ποιες οι δικές σας προτάσεις πάνω στο κομμάτι αυτό, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανά περιοχή στον Δήμο μας;

   Πρόσφατα εκπροσωπώντας τον Ο.Π.Ο.Π. ήρθα σε επαφή με το κλιμάκιο της UNESCO που περιόδευσε στον Δήμο μας, στα πλαίσια της αξιολόγησης του Γαιοπάρκου Πύλης-Μετεώρων.  Διέκρινα τον ενθουσιασμό των αξιολογητών για τα τοπία του Δήμου μας.  Υπάρχουν πολλά σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος τα οποία, κάτω από την «ομπρέλα» ενός τέτοιου οργανισμού, θα μπορούσαν να «εκτοξεύσουν» τουριστικά την περιοχή μας.

Papastertgiou (2)

Μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος δεν θα έχει την περιοδικότητα και τα «κακώς κείμενα» του νησιωτικού πχ τουρισμού, αφού θα στοχεύει σε φυσιολάτρες, μαθητές, φοιτητές κοκ. Είτε υπό την αιγίδα  της Unesco, το οποίο θα ήταν ευχής έργον, είτε όχι, ο Δήμος μας έχει πραγματικά «διαμάντια» τα οποία, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, συλλόγους, επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας, μπορούν να προσελκύσουν και να ωφεληθούμε όλοι από αυτό. 

   Ας μην ξεχνάμε την μελέτη για το δίκτυο ορειβατικών μονοπατιών που τρέχει ο Δήμος, σε συνεργασία με τα έμπειρα μέλη του συλλόγου. 

   Όλοι μας γνωρίζουμε τα Περτουλιώτικα Λιβάδια ως πόλο έλξης τόσο το χειμώνα (λόγω χιονοδρομικού) όσο και τον υπόλοιπο χρόνο για διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (βόλτες με άλογα, ποδήλατα, πεζοπορίες κλπ). Τέτοιες δράσεις μπορούν να υποστηριχτούν και αλλού στο Δήμο μας, χωρίς να μειωθεί η επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου προορισμού, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί και στα πλαίσια του αγροτουρισμού (πχ δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακές σαρακατσάνικες καλύβες).

   Επίσης, το τελευταίο καλοκαίρι, χάρις και των υψηλών θερμοκρασιών, αναδείχτηκε η περιοχή μας και ως «κολυμβητικός» προορισμός. Από την θέση «Πουρί» της Κοινότητας Πύλης μέχρι την Γλυστρα, από την Παλαιοκαρυά, το Καμνάι, μεχρι το Γαρδίκι  εκατοντάδες παραθεριστές αλλά και κάτοικοι των πεδινών, βρήκαν στα ποτάμια του Δήμου μας τη δροσιά που αποζητούσαν. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε αυτήν την ιδιαιτερότητα για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο «πλαζ» προσβάσιμο σε όλους, με ήπιες παρεμβάσεις που θα διαφυλάττουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε ποταμού. Είναι κάτι που απαιτεί όμως τη συνεργασία πρωτίστως της Περιφέρειας αλλά και του Δασαρχείου, αφού οι κοίτες των ποταμών εκ φεύγουν των αρμοδιοτήτων του Δήμου (κάτι που προφανώς κάποιοι αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν). 

Papastertgiou (2)

   Ολοκληρώνοντας, ήπιες παρεμβάσεις απαιτούνται και στο αναρριχητικό πεδίο Πύλης, προκειμένου αυτό να συνεχίσει να προσελκύει αναρριχητές από όλον τον κόσμο. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις όπως καθαρισμός και σήμανση μπορούν να εκτοξεύσουν την επισκεψιμότητα ορειβατικών και ποδηλατικών (mountain και e-bikes) μονοπατιών.

   Τα Μοναστήρια μας και οι διαδρομές τους , μιλώντας για τον Θρησκευτικό τουρισμό 

   Είναι χρέος, πρώτα για εμάς όλους αυτούς τους προορισμούς των εξορμήσεών του Ο.Π.Ο.Π.  και όχι μόνο,  να τους προστατεύσουμε και να τους αναδείξουμε, προκειμένου να προσελκύουμε τουρίστες όλον τον χρόνο.

Στην περίπτωση εκλογής σας, ποιο θεωρείτε το δυνατότερο ατού σας & σε ποιον τομέα στα του Δήμου θα ταίριαζε;

   Όπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, ο «προπονητής» ξέρει καλύτερα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Μαράβα και θα σεβαστώ κάθε του απόφαση. Προσωπικά μιλώντας, πιστεύω ότι θα μπορούσα να σταθώ εξίσου στον τομέα του Αθλητισμού, Τουρισμού αλλά και σε αυτόν της Πολιτικής Προστασίας.

Η εμπειρία μου στην ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου αλλά και τα βιώματα από τις πρόσφατες θεομηνίες με έκαναν να οραματιστώ ακόμη πιο πολύ τη δημιουργία ομάδων που θα δρουν άμεσα, με την κατάλληλη βέβαια εκπαίδευση, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, απομπλέκοντας πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου για κάλυψη άλλων αναγκών.  Δυστυχώς οι έκτακτες καταστάσεις έγιναν πλέον συνηθισμένες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη διαχείρισή τους. Θέληση και γνώση έχουμε, αρκεί να έχουμε και την υποστήριξη των συνδημοτών μας.

  • Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη & μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για την επίτευξη των στόχων που θα θέσετε;

   Σίγουρα θέλω το καλύτερο για εμένα προσωπικά αλλά και για τον Συνδυασμό που επέλεξα να συνεργαστώ. Μου αρέσει να θέτω εφικτούς στόχους τους οποίους να δύναμαι  να εκπληρώσω βήμα-βήμα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα παρεκτραπώ από τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα. Γι’αυτό συνειδητά προσπαθώ να απέχω από αυτόν τον επικοινωνιακό «πόλεμο» που έχει στηθεί προεκλογικά και αποδεικνύει ότι πέρα από την έλλειψη σοβαρών προτάσεων υπάρχει και έλλειψη ηθικών αναστολών. Η επόμενη ημέρα του Δήμου μας θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους γύρω από μία έμπειρη και δυνατή ομάδα, με προτάσεις όμως που θα έρχονται από όλους τους δημότες. 

   Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Θεσσαλία θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανένας. Οφείλουμε όλοι μαζί συμπολίτευση και αντιπολίτευση να δράσουμε ομαδικά για το καλό του τόπου. Δεν χωράνε προσωπικοί εγωισμοί. Ιστορικά όλα τα πετυχαίνουν οι ενωμένες ομάδες και εμείς στον συνδυασμό «Πρώτα ο Άνθρωπος» είμαστε μια τέτοια ομάδα!!!

  • Είναι σημαντική & απαραίτητη κατά την γνώμη σας η συμμετοχή της γυναίκας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα;

   Η ισότητα δεν είναι κάτι δεδομένο, ακόμα και σήμερα. Διεκδικείται κάθε μέρα, σε κάθε δραστηριότητα. Είμαστε από την φύση μας δυναμικές και οργανωτικές. Τι άλλο θέλει ένας Δήμος για να προχωρήσει; Δυναμική για να διεκδικεί πράγματα και οργάνωση για να γίνονται όλα αυτοματοποιημένα, χωρίς την ανάγκη συνεχούς εμπλοκής του «αρχηγού».

  • Ποια είναι η εμπειρία σας στην μέχρι τώρα προεκλογική σας πορεία;

   Είναι μια πανέμορφη εμπειρία. Με την οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς μου, πήρα το κράνος μου, φόρεσα τα αθλητικά μου και ξεκίνησα την περιήγηση σε όλα τα χωριά του Δήμου. Συνάντησα υπέροχους και απλούς ανθρώπους που δεν ζητάνε «λαγούς με πετραχήλια», αλλά να μην τους θυμούνται μόνον προεκλογικά. Το γεγονός ότι είμαι ένα άτομο χαμηλών τόνων που δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στα χωριά τους, έκανε πολύ πιο εύκολη την αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Ειδικά όταν καταλαβαίνουν ότι η επόμενη μέρα θα με βρουν στα ίδια μέρη που αγαπάω. 

Δυστυχώς υπήρξαν και περιπτώσεις που «χτυπήθηκε» η οικογένειά μου, γεγονός που θεωρώ αδιανόητο αλλά καταδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικού αντιλόγου. Σίγουρα με στεναχώρησε, αλλά παράλληλα με έκανε πιο δυνατή και δεν μου στέρησε το χαμόγελο από το πρόσωπό. 

  • Εάν σας ρωτούσα την άποψή σας για μια συνολική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τι θα απαντούσατε;

   Έχοντας επιστρέψει από μια επιτυχημένη ομιλία του κ. Μαράβα στην Αθήνα για τους ετεροδημότες αλλά και σε σημαντικό αριθμό χωριών ανά τον Δήμο, αισθάνομαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα. Οι συνδημότες εξακολουθούν να εμπιστεύονται την παράταξη του Δημάρχου μας, ζητώντας βέβαια και μία λογική ανανέωση προσώπων.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα απαιτούν άμεσες δράσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του «χρόνου προσαρμογής» για μια εξολοκλήρου νέα Δημοτική Αρχή.

Προχωρούμε λοιπόν με αυτούς που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών.

Papastertgiou (100)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…