a5aa30a92c4f421a9b600b9dc089f5da

Εργαλειοποίηση της ναυτικής τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου από τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει η ΝΔ, βάζοντας σε πρώτο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του από την Καλαμάτα, αλλά και τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για τα υπονοούμενα περί ευθύνης της Ελλάδας.

«Eίναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του (Αλέξη Τσίπρα) ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες, χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών» δήλωσε με έμφαση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.

Η Πειραιώς, η οποία ανέστειλε κάθε προεκλογική δραστηριότητα μέχρι να λήξει το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε το βράδυ της Τρίτης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, αποφεύγει να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους, χωρίς ωστόσο να αφήνει αναπάντητες τοποθετήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει μικροκομματικές σκοπιμότητες ενόψει και των εκλογών, σε εννέα ημέρες από σήμερα.

Στα «χαρακώματα» για το Μεταναστευτικό και τη μουσουλμανική μειονότητα

Η ΝΔ δίνει ξανά ραντεβού στην προεκλογική… «αρένα» από το Σάββατο, με τη λήξη του εθνικού πένθους για την ανείπωτη αυτή, πολύνεκρη ναυτική τραγωδία.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις κάλπες, η ΝΔ θα διατηρήσει σε πρώτο πλάνο την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η έμφαση αναμένεται να δοθεί στο θέμα της μειονότητας στη Θράκη, και στους «επικίνδυνους» όπως τους χαρακτηρίζει, χειρισμούς της Κουμουνδούρου, με φόντο τις καταγγελίες για εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου στην εκλογή δύο υποψηφίων μουσουλμάνων βουλευτών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Στη Ροδόπη την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί και ο ίδιος στην Κομοτηνή, την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουνίου, και θα απευθυνθεί με ομιλία στους πολίτες, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδας.

Βασικός αποδέκτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο αναμένεται να διαμηνύσει εκ νέου ότι η επιλογή του… «να επιτρέψει την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία» έχει εθνικές συνέπειες για την Ελλάδα και ότι αντιβαίνει σε μια πολιτική δεκαετιών ενσωμάτωσης της μειονότητας στον κοινωνικό και στον οικονομικό ιστό της χώρας

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει σε κάθε τόνο ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική και οποιαδήποτε φωνή περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη είναι ακραία, εκτός του πνεύματος των διεθνών συνθηκών, και άρα καταδικαστέα.

Παράλληλα, θα διαμηνύσει στο τουρκικό προξενείο, με αποδέκτη και τον πρόεδρο Ερντογάν, να μην εργαλειοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και να μην παρεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της» ήταν το μήνυμα της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει και την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη, την οποία εγκαινίασε, όπως έχει τονίσει, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991.

Στη «μάχη του μπαλκονιού» την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο Κ. Μητσοτάκης θα ριχτεί στη «μάχη του μπαλκονιού», ζητώντας ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, την οποία συνδέει με τη σταθερότητα στη χώρα και τις μεγάλες αλλαγές που έχει δεσμευτεί να προωθήσει.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Με το βλέμμα στραμμένο και στους ψηφοφόρους σκέφτονται να στηρίξουν κόμματα δεξιά της ΝΔ, την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, αναμένεται να στηλιτεύσει την εμπλοκή της θρησκευτικής πίστης με την πολιτική αλλά και την προσπάθεια «καπηλείας» των πατριωτικών αισθημάτων των πολιτών. «Είμαστε πατριώτες της πράξη και όχι… του “γλυκού νερού”» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας θα πέσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου, με τη μεγάλη συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα.

Αύριο Σάββατο, ο Κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε Σπάρτη και Γύθειο.

Πηγή:newsit.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Βγήκε μαχαίρι σε ΤΚ του Δ. Πύλης…

Για άγνωστες προσωπικές διαφορές, ήρθαν σε συμπλοκή δύο νεαρά άτομα 40 & 35 χρονών περ…