IPA Καρδίτσας - Μονή Σπηλιάς 2022 (1)

              Την καθιερωμένη, εδώ και δέκα χρόνια, διήμερη εκδρομή της στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ). 

             Με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται σε ανάλογη διάθεση και προσμονή,  η ανάβαση για μια ακόμη φορά στα  βουνά της Αργιθέας πρόσφερε μοναδικές εικόνες και ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων. Στο κατώφλι της Ιεράς Μονής, την πενηνταμελή ομάδα των εκδρομέων υποδέχθηκε με θέρμη ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο οποίος άλλωστε είναι εδώ και χρόνια επίτιμο μέλος τόσο της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας, όσο και του ελληνικού εθνικού τμήματος της ΙΡΑ.

Οι συμμετέχοντες, τακτικοί αλλά και νέοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδικότητα του τοπίου και την ανεπιτήδευτη αίσθηση αγαλλίασης και αποκοπής από την έντονη καθημερινότητα που σου προσφέρει η Ιερά Μονή και η τοποθεσία όπου ιδρύθηκε, πριν από σχεδόν χίλια χρόνια.

Στα πολλά παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή, ο Ηγούμενος επισήμανε την αξία της κοινωνικής συνεύρεσης, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τέτοιες εκδρομές, σε αντιδιαστολή με την απομακρυσμένη επικοινωνία και αποξένωση που οδηγούμαστε μέσα από την πολύωρη καθημερινή μας ενασχόληση με τα διάφορα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. 

               Η τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας για πολλοστή φορά ευχαριστεί τον πατέρα Νεκτάριο, ο οποίος κάθε φορά αναδεικνύει την αξία της φιλοξενίας και προσφέρει ουσιαστικά την υποστήριξη του στις δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.  

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Το πρώτο παραποτάμιο πάρκο, στην Ελλάδα! Ανάδειξη του Πορταϊκού ποταμού με τη δημιουργία παραποτάμιου πάρκου. 

Ανάδειξη του Πορταϊκού ποταμού με τη δημιουργία παραποτάμιου πάρκου.  Στην τελική ευθεία π…