Μπορεί ο Δημήτρης Μάντζιος να επέλεξε γι’ αυτή την 5ετία να αποφάσισε να απέχει ενεργά από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Πύλης, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι είπε και το οριστικό «αντίο» στην αυτοδιοικητική του «καριέρα», ή έχασε το ενδιαφέρον του στα τεκταινόμενα στο πολιτικό ή κοινωνικό πεδίο της περιοχής.
Αντιθέτως είναι πολύ κοντά σε όλα, έχοντας άποψη και γνώση των πάντων, συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο σε αυτό που λέμε «πολιτικό γίγνεσθαι», αντάμα με αγαπημένους καρδιακούς φίλους από το παρελθόν, όπως το καλό παλιό κρασί, αλλά και νέους φίλους, που η πολιτική ενασχόληση στον αυτοδιοικητικό στίβο, τους έφερε κοντά σε κοινές πεποιθήσεις για το κοινό συμφέρον του Δήμου.
Η απουσία του Δημήτρη Μάντζιου, είναι πλέον ορατή από τα πολιτικά έδρανα στο ΔΣ του Δ. Πύλης, σε πολλούς που έβλεπαν στο πρόσωπό του, έναν άνθρωπο με μπέσα και φιλότιμο, μια ισχυρή φωνή διεκδίκησης, σε μια σειρά ζητημάτων υπέρ των συμπολιτών του και όχι απλά έναν δήθεν αυτοαποκαλούμενο «πολιτικό», με στείρο αντιπολιτευτικό αλαλαγμό, για την δημιουργία εντυπώσεων.
Και θα είναι ακόμα πιο πολλοί αυτοί που θα ζητήσουν από τον Δημήτρη Μάντζιο, να μην πάψει να έχει το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον σε μια επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, με επιλογές που θα τον δικαιώσουν, όπως κι αυτή τη φορά!!!