lioutas

Εισηγητής από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και στα δυο νέα νομοσχέδια του Υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας.

Το πρώτο νομοσχέδιο αφορούσε την Κύρωση Ευρωπαϊκής Συμφωνίας με στόχο τη διασφάλιση της ακεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς, ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο την Κύρωση Πρωτοκόλλου, με το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στη γείτονα χώρα της Αλβανίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη γειτονική μας χώρα, στις 26 Νοεμβρίου του 2019. Με την Κύρωση του Πρωτοκόλλου αυτού η χώρα μας συμβάλλει στην ανέγερση ενός νέου Επαγγελματικού Λυκείου στα Τίρανα.

Ειδικότερα κατά την πρώτη εισήγησή του, ο κ. Λιούτας, περιγράφοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή Συμφωνία, τόνισε ότι η Ενιαία Αγορά δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία μια δυνατής ευρωπαϊκής αγοράς, η οποία θα γεννά συνεχώς οφέλη για τις εθνικές οικονομίες και τις κοινωνίες των Κρατών – Μελών.

«Προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «είναι πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες ως στόχο πάντα έχουν την υπεράσπιση του εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού οφέλους, για την πατρίδα μας, ευρωπαϊκά και διεθνώς».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας, κατά τη δεύτερη εισήγησή του για το Πρωτόκολλο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία,υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξ αρχής, από τον Νοέμβριο του 2019, είχε εκφράσει την πρόθεση, η χώρα μας να συνδράμει για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, τις οποίες προκάλεσε ο σεισμός στη γείτονα χώρα.

«Η Κύρωση του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου συνιστά την έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης αυτής και της στάσης μας να ενισχυθούν οι διμερείς μας σχέσεις».Επιπρόσθετα, ο κ. Λιούτας υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς, οι οποίοι υφίστανται ανάμεσα στον ελληνικό και στον αλβανικό  λαό.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του αυτή, ο κ. Λιούτας σημείωσε ότι τις δύσκολες και καταστροφικές συνέπειες ενός σεισμού, τις γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός και η κοινωνία μας.

Αναφερόμενος στον τόπο μας, στον Νόμο Τρικάλων τόνισε ότι, πρόσφατα είδαμε τις εκτεταμένες συνέπειες του σεισμού του Μαρτίου του 2021. «Η Κυβέρνησή μας στάθηκε στο πλευρό των πληττόμενων συμπολιτών μας, στηρίζοντας έμπρακτα και βοηθώντας αποφασιστικά. Μάλιστα τότε στο Δαμάσι του Νομού Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο να λειτουργήσει λόγω των ζημιών του σεισμού και κρίθηκε κατεδαφιστέο».

«Στη θέση του δημιουργήθηκε ένα νέο, όμορφο και λειτουργικό σχολείο, το οποίο – όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός μας πριν λίγες ημέρες από το Βήμα της Βουλής – είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες να υποδεχθεί τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους δασκάλους του, οι οποίοι σαν ήρωες αντιμετώπισαν εκείνη τη δύσκολη στιγμή του σεισμού, τον περασμένο Μάρτιο».

«Η σημασία του σχολείου είναι πάρα πολύ υψηλή. Αυτή την υψηλή σημασία θα υπηρετήσει και το νέο σχολείο που θα ανεγερθεί στα Τίρανα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή μάθησης και κατάρτισης για τις μαθήτριες και τους μαθητές της φίλης γείτονας χώρας».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα