mitsotakis_brussels-1536x1024-1-768x512

ΕΕ και Μεσόγειος: Ο κύριος σκοπός της Υπουργικής Συνόδου είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε (EU-Med7) την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του στις 10πμ. Ο κύριος σκοπός της Υπουργικής Συνόδου είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την πρόσκληση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες Υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στις 12:45.

Στην ατζέντα της Υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Αν. Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Η Σύνοδος των EU-MED7 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso (Βουλιαγμένη) και θα καλυφθεί τηλεοπτικά με pool από το δίκτυο της ΕΡΤ.

Πηγή:flash.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…