2024-06-19 103241

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ξάνθης, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Καβάλας το πρωί της Κυριακής.

 Το δυστύχημα συνέβη κοντά στους Τοξότες, όταν ΙΧ που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο.

Το ΙΧ κινούνταν από την Ξάνθη προς την Καβάλα, στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης-Τοξότες. Το μοναδικό άτομο που επέζησε, ο συνοδηγός, είναι βαριά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Από την σύγκρουση ο οδηγός και άλλα τρία άτομα που κάθονταν πίσω σκοτώθηκαν ακαριαία. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 28 ετών. Ο 22χρονος συνοδηγός που σώθηκε, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 Σημειώνεται ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 25 εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τελειώσει τη βάρδια τους και επέστρεφαν στην Ξάνθη, ενώ το αυτοκίνητο είχε πέντε επιβάτες και κινείτο , σύμφωνα με πληροφορίες, με μεγάλη ταχύτητα.

Μαρτυρίες για το δυστύχημα

Οι επιβάτες του λεωφορείου ανέφεραν πως, το αυτοκίνητο δεν πήρε ποτέ την στροφή και κινείτο σαν να ήταν μία ευθεία ο δρόμος. Εικάζεται πως είτε ο οδηγός κοιμήθηκε είτε δεν είχε τις αισθήσεις του για να πάρει την στροφή.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του Action24, οι νεαροί που επέβαιναν στο ΙΧ διέμεναν σε ξενοδοχείο της Ξάνθης τους τελευταίους 8 μήνες καθώς εργάζονταν ως εξωτερικοί συνεργάτες σε εταιρεία της περιοχής.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. «Ήρθαν τα παιδιά το πρωί και θέλανε να πάνε θάλασσα και εγώ απλώς τους είπα “ξεκουραστείτε και πάτε μετά”. Ήταν πολύ ευδιάθετα, χαρούμενα», σημείωσε.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη

Το δυστύχημα συνέβη όταν το ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και συγκρούσθηκε μετωπικά με το λεωφορείο, λίγο μετά το βενζινάδικο στους Τοξότες με κατεύθυνση προς Ξάνθη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν ακαριαία οι τέσσερις επιβάτες του ΙΧ, δύο άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας 22 έως 28 ετών και να επιζήσει ένας 22χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στον τόπο του δυστυχήματος έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, η πυροσβεστική υπηρεσία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή και λήψη αίματος για ανίχνευση και προσδιορισμού αλκοόλης από τον θανόντα οδηγό του α΄ οχήματος και ελήφθη ποσότητα αίματος για ανίχνευση και προσδιορισμού αλκοόλης από τον οδηγό του λεωφορείου.

Η τραγική σύμπτωση

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Egnomi, οι τρεις από τους τέσσερις νεκρούς, δύο άνδρες και μία γυναίκα μένουν στην Χαλκίδα. Οι τρεις άνδρες, είχαν πάει στην Ξάνθη για να πάρουν μέρος σε εκδήλωση εταιρείας στην οποία εργάζονται.

Μαζί τους, επέβαιναν μία Χαλκιδέα φοιτήτρια στην Κομοτηνή και μία αλλοδαπή. Τραγική ειρωνεία είναι ότι οι επιβαίνοντες του ΙΧ εργάζονταν στην ίδια εταιρεία με τους εργαζόμενους που μετέφερε το πούλμαν με το οποίο το ΙΧ συγκρούστηκε.

Πηγή:enimerotiko.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Πανηγύριζε και Γιόρτασε το Εκκλησάκι  της Αγίας Τριάδος Βαθυρρεύματος

  Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του…