enotiki arxiki

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή 3/3/2019 στην ετήσια εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης  Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου. Στην ομιλία της η επικεφαλής του συνδυασμού και της Δημοτικής Παράταξης υποψήφια Δήμαρχος Παρασκευή Ντούρβα  δήλωσε:

«Η Ενωτική πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου ιδρύθηκε το 2014 , με σκοπό να δώσει μια νέα πορεία, μια νέα αρχή για το Δήμο Μουζακίου. Όλοι εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας, στηρίξαμε την προσπάθεια αυτή  και αποδείξαμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η πορεία της μεγάλης παράταξής μας τα πέντε τελευταία χρόνια είναι ανοδική .Η άποψή μας είναι η σωστή γιατί στηρίζεται στο συμφέρον των πολλών ,στη νομιμότητα και στη ηθική κι αυτό οι πολίτες το αναγνωρίζουν.

Κάναμε ισχυρή την παρουσία μας σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου και στενέψαμε το περιθώρια για ανεξέλεγκτη διοίκηση και διαχείριση.

Είμασταν ,είμαστε και θα είμαστε κοντά στη Δημότισσα και στον δημότη, υπερασπιζόμενοι πάντα τον αδύναμο.

 Ο Δήμος Μουζακίου βρίσκεται σε ένα ΤΕΛΜΑ…

Η δεκαεξάχρονη διοίκηση εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων ,στροβιλίζεται σε μια καταστροφική δίνη ,αδύναμη να αντιληφθεί  και να κάνει πράξη την αλλαγή .

Η κοινωνία μας απαιτεί αλλαγή στον τρόπο διοίκησης, η νέα γενιά ζητά αξιοκρατία, διαφάνεια,  συλλογικότητα ,συμμετοχή , διαβούλευση…    Στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα πολλά και χρόνια προβλήματα, στοιχεία απαραίτητα  για να κάνουμε την υπέρβαση και να περάσουμε στη νέα εποχή. Κι αυτά μόνο η παράταξή μας μπορεί να τα εγγυηθεί. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να ενώσουμε .Μόνο εμείς είμαστε μακριά από εξαρτήσεις πολιτικές -κομματικές-οικονομικές. Ο ρόλος των κομμάτων πρέπει να είναι εποικοδομητικός στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε αυτή τη βάση θα συνεργαστούμε με όλους, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και εξυπηρετήσεις.

Οι θέσεις και οι αρχές μας  ,όπως αυτές διατυπώθηκαν το 2014 ισχύουν και είναι επίκαιρές και  αποτελούν τον οδηγό μας στη διοίκηση του Δήμου.

1) Για την κοινωνική Δικαιοσύνη.

2) Για  έναν Δήμο με τον Δημότη σε πρώτο ρόλο .

3) Για νομιμότητα και διαφάνεια στις αποφάσεις .

4) Για τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συμμετοχή όλης της κοινωνίας, με ουσιαστική διαβούλευση αποφάσεων, τοπικές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα όπου χρειάζεται.

5) Προτεραιότητα μας οι αδύναμες και ευπαθείς ομάδες.

6)  Θα ενισχύσουμε με κάθε μέσο τον πρωτογενή τομέα ,τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον παραγωγό.

7) Θα συνεργαστούμε με όλες τις επιχειρήσεις ,τους εμπόρους και τους επαγγελματίες.

8) Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης είναι ο τουρισμός κάθε μορφής. Κρίνουμε απαραίτητη τη διασύνδεση και η ανάδειξη όλων των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων του δήμου καθώς και  όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Το Μουζάκι είναι τουριστικός κόμβος ανάμεσα στη Λίμνη πλαστήρα, στο Περτούλι , στα Μετέωρα.

Το Αγναντερό είναι ο εμπορικός κόμβος ανάμεσα στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

Το κάστρο του Φαναρίου είναι το καλύτερα συντηρημένο μεσαιωνικό μνημείο Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η πόλη του Μουζακίου είναι η πύλη εισόδου προς την Αργιθέα.

Αυτά τα στοιχεία δίνουν στο δήμο μας μεγάλη δυναμική ανάπτυξης. Κάθε χωριό του δήμου μας έχει και ένα στολίδι, αυτό θα προβάλουμε και θα αναδείξουμε.

9) Υποδομές. Πάντα θα υπάρχουν ανάγκες για δρόμους και πεζοδρόμια. Εμείς θα πάμε ένα βήμα παραπάνω. Άμεσα θα δώσουμε λύση στη μεταφορική διασύνδεση όλων των ορεινών κοινοτήτων με το ΚΤΕΛ Καρδίτσας, και της Λαζαρίνας με το αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Ενόψει της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Φαρσάλων Καλαμπάκας κρίνεται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας εμπορευματικού και επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ στο Φανάρι- Μαγούλα.

Έργο πνοής για εμάς θα αποτελέσει η οδική διασύνδεση του Μουζακίου με την Ε65 μέσω της επαρχιακής οδού Μουζακίου- Λαζαρίνας- Μαγούλας- Αγναντερού με τρεις κάθετους οδικούς άξονες Μουζάκι- Αργιθέα, Μαγουλίτσα – Καππά , Μαγούλα-Φανάρι- Καρδίτσα.

10) Υγεία. Άμεση διασύνδεση του Κέντρου υγείας Μουζακίου με τα ιατρεία σε όλες τις τοπικές κοινότητες μέσω της τηλεϊατρικής και διασύνδεση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου , όπως το βοήθεια στο σπίτι – ΚΑΠΗ- κέντρο κοινότητας – μαθητική εστία .

11) Περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος κρίνεται επιβεβλημένη. Στο Δήμο μας υπάρχει ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που περιλαμβάνει δάση, λιβάδια, ρέματα και ποταμούς με τον ορεινό και πεδινό όγκο να δένουν σε μια φυσική αρμονία. Οφείλουμε να το προστατέψουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με το αντίστοιχο τμήμα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μελετούμε τις πρακτικές ανακύκλωσης, συλλογής και διαχείρισης στερεών απορριμμάτων . Θα είμαστε αυστηροί σε κάθε υπαίθρια χωματερή. Ο βιολογικός καθαρισμός Μουζακίου θα ολοκληρωθεί και θα βάλουμε μπροστά τις μελέτες για βιολογικούς καθαρισμούς στη Ιθώμη και στον Πάμισο. Δηλώνουμε πως εμείς θα ανοίξουμε τους δρόμους που άλλοι έκλεισαν. Εμείς θα ανοίξουμε τις γέφυρες που άλλοι έκλεισαν.

Ανοίγουμε προς όλους τους δημότες γέφυρες συνεργασίας και συμπόρευσης. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα μας ζητάμε την βοήθεια όλων. Στον αγώνα μας αυτό δεν περισσεύει κανείς».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Enotiki Protovoulia (1)

Enotiki Protovoulia (3)

Enotiki Protovoulia (4)

Enotiki Protovoulia (5)

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…