c3161a86dfa54f93b5c5a1eb04591843

Η δήλωση του Κροάτη προέδρου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον άκομψη, με Έλληνες νομικούς να εξηγούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε από τη δικαιοσύνη ήταν άψογη τυπικά αλλά και επί της ουσίας.

Την έντονη δυσαρέσκεια γαλάζιων στελεχών αλλά και εκπροσώπων του νομικού κόσμου προκάλεσε η αποστροφή του προέδρου της Κροατίας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε παρέμβαση στην απόφαση της δικαιοσύνης να προφυλακίσει Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν.

Η δήλωση του Κροάτη προέδρου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον άκομψη, με Έλληνες νομικούς να εξηγούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε από τη δικαιοσύνη ήταν άψογη τυπικά αλλά και επί της ουσίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 100 και πλέον συλληφθέντες είναι κακουργηματικές, οι οποίοι εκτός από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας- το οποίο δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί αφού δεν έχει εντοπιστεί ο φυσικός αυτουργός ή οι συνεργοί του-κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρήξεις, πράξεις που είναι από μόνες ικανές να προκαλέσουν την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων.

 Η έρευνα άλλωστε τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, αστυνομία και ανακριτικές αρχές συλλέγουν όλο το αναγκαίο υλικό για την ταυτοποίηση του ή των δραστών που κάρφωσε το μαχαίρι στο χέρι του άτυχου Μιχάλη, ενώ εντός έξι μηνών θα συγκληθεί αυτεπαγγέλτως το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει σε ποιους κατηγορούμενους θα διατηρήσει ή όχι την προσωρινή κράτηση.
Υπενθυμίζεται ότι καμία κράτηση δεν μπορεί να παραταθεί πλέον των 18 μηνών, εκτός αν απαγγελθεί νεότερη κατηγορία στον κατηγορούμενο.
Πηγή:thetoc.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Πωλείται Μονοκατοικία 70 τ.μ στο Μαυρομμάτι

Διατίθεται προς πώληση μονοκατοικία 70 τ.μ σε οικόπεδο 400 τ.μ στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μο…