2024-04-10 105610

H διαΝΕΟσις στο Delphi Economic Forum

Την Τετάρτη 10/4 συζητάμε για τον Πρωτογενή Τομέα στην Ελλάδα, και την Πέμπτη 11/4 για τα ευρήματα της νέας δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Έλληνες 2024

Η διαΝΕΟσις για όγδοη συνεχή χρονιά στηρίζει ως programming partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαΝΕΟσις διοργανώνει δύο συζητήσεις, ενώ στελέχη της θα συμμετέχουν σε τέσσερις επιπλέον συζητήσεις.

1_ Η πρώτη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 15:45 στην αίθουσα Amphictyon Hall στο ξενοδοχείο Anemolia στην Αράχωβα, και έχει θέμα «Προοπτικές και Προκλήσεις στον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής». Αφορμή για τη συζήτηση αποτελεί η σειρά μελετών της διαΝΕΟσις για την κατάσταση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα που περιγράφει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση, θα συμμετέχουν οι:

Ελευθέριος Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Θεόδωρος Μπένος, Ερευνητής στο Zuyd Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών
Μαριάννα Σκυλακάκη, CEO της αθηΝΕΑ
Έλλη Τσιφόρου, CEO της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

2_ Την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 12:55 στην αίθουσα Apollon στο ξενοδοχείο Amalia, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της νέας μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Έλληνες 2024«. Η έρευνα για τις στάσεις και τις αξίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που ξεκίνησε το 2015, επιστρέφει φέτος, για έβδομη φορά, με ενδιαφέροντα ευρήματα για μια σειρά από σημαντικά, βαθύτερα ζητήματα.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης, θα συμμετέχουν οι:

  • Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών (2013-2015)
  • Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια & Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΚΕ
  • Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Νεφέλη Στουρνάρα, Research Analyst, MINDVIEW
  • Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Metron Analysis S.A.

3_ Την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 17:25 στην αίθουσα Karamanlis Hall στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση θα συμμετέχει στη συζήτηση με τίτλο «Οικο-νομική Ανάπτυξη και Προστασία των Μαρινών«, την οποία διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης. Κατά τη διάρκειά της η Δρ. Φαίη Μακαντάση θα παρουσιάσει ευρήματα από τη μελέτη της διαΝΕΟσις για τις μαρίνες και τους τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα, και θα αναφερθεί την επικείμενη έρευνα σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό συστήματος μαρίνων στη χώρα.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη Αγγελική Κοσμοπούλου, θα συμμετέχουν επίσης οι: Δημήτρης Αθανασούλης, Διευθυντής στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, και η Μαρία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια στο ΕΜΠ, και Πρόεδρος ΔΣ του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

4_ Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 16:30 στην αίθουσα Ianthi Hall στο ξενοδοχείο Amalia, ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης θα συμμετέχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ιδέες, Θέσεις και Παραδείγματα για την οριζόντια Προαγωγή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας«, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

5_ Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 17:55 στην αίθουσα Ermis Hall στο ξενοδοχείο Amalia, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση θα παρουσιάσει ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Το Δημογραφικό Δίλημμα της Ελλάδας: Προκλήσεις, Λύσεις, και το Μέλλον«. Μαζί της θα συνομιλήσουν οι: Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μιχάλης Βλασταράκης, Group Chief Marketing Officer της Eurobank, και ο Βασίλειος Κελλάρης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Μητέρα & στην Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής.

6_ Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:55, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση θα συμμετέχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η επερχόμενη Δημογραφική Κρίση και ο ρόλος της Μεταναστευτικής Πολιτικής«, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Amphictyon Hall στο ξενοδοχείο Anemolia στην Αράχωβα. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσουν ο Καθηγητής Ασφάλισης και Διαχείρισης Κρίσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιλτιάδης Νεκτάριος και η Chief Editor της Αγγλικής Έκδοσης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Οντίν Λιναρδάτου, θα συμμετέχουν 10 εκπρόσωποι από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Μπορείτε να βρείτε το λεπτομερές πρόγραμμα του συνεδρίου στην ατζέντα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών IX εδώ.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…