DS 14-10-21 (1)

Η αποχώρηση των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, «Πύλης Όραμα» & «Πύλη Αξιών¨των κυρίων Θ. Χήρα & Βαλ. Τσιούτσια, ήταν το γεγονός που χαρακτήρισε την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Πύλης, κατά την χρονική στιγμή της έναρξης των βασικών προς συζήτηση θεμάτων, ενώ προηγουμένως διεξήχθη κανονικά η διαδικασία των ερωτήσεων προς το Προεδρείο από πλευράς Αντιπολίτευσης & των απαντήσεων από την πλευρά του Δημάρχου & των αρμόδιων Αντιδημάρχων.

Να αναφέρουμε εδώ πως η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε με δύο τρόπους…:

1)Δια ζώσης, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων (δικαίωμα συμμετοχής είχαν όσοι προσκόμισαν είτε α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε β) πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου, έως & χθες Τετάρτη, 13-10-2021 και ώρα 14.00 στη Γραμματεία του Δ.Σ.),

2) Με τηλεδιάσκεψη  μέσω του συστήματος “CiscoWebex”, για όσους δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, ή δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, στις δεκατρείς στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Ερωτηθείς ο επικεφαλής της Αξ/κής Αντιπολίτευσης κ. Θεοδ. Χήρας για την απόφαση της αποχώρησης της παράταξής του, ανέφερε σχετικά…: «Η αποχώρησή μας οφείλεται στη μεγάλη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλείου. Δεν μπορεί να συζητιούνται έξι ευτελή θέματα στο ΔΣ, ενώ η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, γίνεται «Δια της περιφοράς», ώστε να μην μπορούμε να έχουμε αντίρρηση και να κάνουμε ερωτήσεις, όταν η ατζέντα αυτής περιέχει 41 θέματα. 

Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε πως τα περισσότερα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής έπρεπε να έρθουν και να συζητηθούν στο ΔΣ, μόνο και μόνο να μπορούμε να ρωτήσουμε για διάφορα θέματα, ενημερώνοντας τους Δημότες για όλα τα σοβαρά αυτά θέματα. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαλ. Τσιούτσιας ανέφερε πως…«Αποχωρούμε γιατί θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται οι συνεδριάσεις των ΔΣ «Διά ζώσης» και αυτές της Οικονομικής Επιτροπής να γίνονται ακόμη «Διά της περιφοράς». Λογίζεται ως απαράδεκτη η διαδικασία, το να έχουμε 44 θέματα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μη μπορώντας να θέσουμε ερωτήματα & να πάρουμε αντίστοιχες απαντήσεις. Να μην μπορούμε να βγάλουμε προς τα έξω θέματα που είναι πολύ πιο σημαντικά σε σχέση με τα θέματα του ΔΣ κι εδώ να ερχόμαστε να κάνουμε ερωτήσεις, να διευκρινίζουμε τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής και να περνάμε τα υπόλοιπα, ουσιαστικά της «πλάκας» θέματα….

…Πέραν βεβαίως από κάποια όπως οι αναμορφώσεις του προϋπολογισμού κτλ. Ε, μπροστά λοιπόν σε μια τέτοια παρωδία, αποχωρούμε κι εμείς από την συνεδρίαση του αποψινού ΔΣ, σαν παράταξη «Πύλη Αξιών».

Απέναντι στην κίνηση αυτή των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ήρθε η απάντηση του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα, η οποία έχει ως εξής…:

«Απόψε αποχώρησε η μείζονα και η ελάσσονα Αντιπολίτευση από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτα και κύρια, φοβάμαι, ότι οι Αρχηγοί των Παρατάξεων, παρά το γεγονός ότι είναι και στον χώρο της Υγείας στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, δεν έχουν καταλάβει την έννοια της πανδημίας που περνάμε, λόγω του COVID 19.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η κεντρική εξουσία δίνει με καθημερινές εντολές τις κινήσεις της διοίκησης.

Δεν έχουν καταλάβει ότι με Νόμο του Κράτους λειτουργούν οι Οικονομικές Επιτροπές και με συγκεκριμένη θεματολογία.

Πάντως αναλυτικά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής λαμβάνουν με πλήρη επεξήγηση  όλα τα θέματα και όλα είναι σε γνώση των παρατάξεων.

Αν δεν τα μελετούν ή δεν τα συζητάνε μεταξύ τους αυτό είναι δικό τους θέμα.

Δεν λέω ότι είναι απόλυτα σωστό αυτό γιατί όντως τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν λιγότερη θεματολογία.

Και αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού για δύο ώρες απασχολήθηκε το Σώμα με είκοσι τουλάχιστον ερωτήσεις των ιδίων για τα του Δήμου, με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να απαντούν σε όλα.

Όμως με το Νέο Εκλογικό  Νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλάζουν πολλά.

Ίσως δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον στους αποχωρήσαντες, αν το θέλει ο λαός του Δήμου Πύλης, να παίξουν κάποιο άλλο ρόλο.

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή προχωράμε με βάση τους Νόμους του Κράτους πάντα για το κοινό καλό».

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με επιλογή Θ. Χήρα, στο περιθώριο η Μπλατζώνη! Ακέφαλο το Παλαιομονάστηρο!!! Πώς κατανέμονται οι έδρες…

Με την επιλογή «σιγή ιχθύος» ο επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Μέλλον» Θεόδωρος Χήρας…