5o Gym

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και  με αφορμή τα αυξανόμενα  κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, πραγματοποιήθηκανστο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δράσεις στα τμήματα της Β’ και Γ’ τάξης στο μάθημα των Αγγλικών με στόχους:

  • Την ενημέρωση των μαθητών για την καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας ως ημέρα φόρου τιμής στην φρικτή δολοφονία των τριών αδερφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία στις 25 Νοεμβρίου 1960.
  • Την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις μορφές που μπορεί να λάβει η βία κατά των γυναικών.
  • Την αφύπνισή τους ότι για την καταπολέμηση της βίας υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα αρκεί να μην μένουμε σιωπηλοί.
  • Τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου στην Αγγλική γλώσσα σε σχέση με θέματα της επικαιρότητας.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν κατάλληλα βίντεο, έκαναν χρήση γραπτού και προφορικού λόγου στην Αγγλική γλώσσα και εκφράστηκαν εικαστικά δημιουργώντας αφίσες. Οι μαθητές/τριές μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί την κ. Καραθανάση και κ. Σταφυλά, καθηγήτριες Αγγλικών του σχολείου,  που διοργάνωσαν αυτή τη δράση και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά μας να ασχοληθούν με ένα θέμα της επικαιρότητας καιμέσω αυτού να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφοράς κατά οποιασδήποτε μορφής βίας.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…