evdoros

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Εύδωρος» σε συνεργασία με το Ορειβατικό Καταφύγιο Κόζιακα Koziakas Refuge «Koziakas Refuge VO2max» και την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Ελεύθερου Χρόνου: φύση, τέχνες, σπορ- APPlied LEisure sciences LAB, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν ένα παιδικό εφταήμερο camp, στο θρυλικό βουνό του Κόζιακα, που θα συναρπάσει τους μικρούς μας φίλους και θα τους μείνει αξέχαστο.

Ο Κόζιακας ή αλλιώς Κερκέτιον Όρος είναι το βουνό από το οποίο ο Ασκληπιός, ο Θεός της Ιατρικής κατά την αρχαιότητα, μάζευε τα βότανα τα οποία, χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη για την παρασκευή φαρμάκων. Ο Κόζιακας αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Πίνδου και εκτείνεται από την Καλαμπάκα έως την Πύλη, δύο κωμοπόλεις του νομού Τρικάλων. Ψηλότερη κορυφή του αποτελεί η κορυφή Χατζηπέτρου ή Αστραπή με υψόμετρο (1901 μέτρα).

Στο βουνό λειτουργεί όλο το χρόνο το καταφύγιο Koziakas Refuge VO2max στα 1750 μέτρα υψόμετρο (το οποίο αποτελεί και τον χώρο διαμονής των παιδιών), τοπικές επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού και φυσικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Υπάρχει επίσης πλήθος πεζοπορικών διαδρομών τις οποίες επισκέπτονται τουρίστες και περιπατητές από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Στο παιδικό camp στον Κόζιακα τα παιδιά θα γίνουν ένα με την φύση μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να μάθουν να σέβονται την φύση, να αναπτύξουν φιλίες, να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα και παραδόσεις όπως και παραδοσιακά επαγγέλματα.

Δραστηριότητες όπως πεζοπορίες σε πανέμορφες και ιστορικής σημασίας διαδρομές, mountain bike, αναρρίχηση, τοξοβολία, ομαδικά παιχνίδια, επίσκεψη σε κτηνοτρόφο και μελισσοκόμο καθώς και δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης είναι μερικά από τα μέσα επίτευξης των στόχων αυτών.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Η Διαμονή των παιδιών γίνεται στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου (Koziakas Refuge VO2max) σε μονόκλινα κρεβάτια τα οποία μοιράζονται σε 2 αυτόνομους χώρους στο εσωτερικό του καταφυγίου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο camp είναι: πεζοπορίες, τοξοβολία, προσανατολισμός, αναρρίχηση, mountain bike, παιδαγωγικά παιχνίδια, προσαρμοσμένες στο βουνό αθλοπαιδιές, επίσκεψη σε τοπικούς επαγγελματίες για γνωριμία με τοπικά επαγγέλματα (κτηνοτρόφο, μελισσοκόμο), επίσκεψη σε ποτάμια και καταρράκτες, διαβίωση σε σκηνές, θεματικές βραδιές (barbeque, παραδοσιακές, θερινός κινηματογράφος, θεατρικό, μουσική βραδιά, καλλιτεχνικά (ζωγραφιές, ψηφιδωτά, αγγειοπλαστική κ.α). Κάθε βράδυ υπάρχει ξεχωριστή θεματική βραδιά.

Το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες με το κλείσιμο των εγγραφών (μετά τις 25/6), έτσι ώστε να τροποποιηθεί κατάλληλα εάν χρειάζεται ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων. Την ίδια περίοδο θα σας ανακοινωθεί και ο ατομικός εξοπλισμός που θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επικοινωνία για πληροφορίες μπορεί να γίνεται καθημερινά οποιαδήποτε ώρα στα τηλέφωνα 6939173337, 6979293482, 6977662569 & 6947819298 καθώς και στο email: [email protected] Το camp θα διεξαχθεί σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την χρονική περίοδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α, των αρμόδιων επιτροπών και του ΕΟΔΥ.

Περίοδοι υλοποίησης:

Α΄ Περίοδος: 4 – 10 Ιουλίου 2021

Β΄ Περίοδος: 11 – 17 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 7 ημέρες (6 διανυκτερεύσεις)

Ηλικίες: 10 – 16 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Ιουνίου 2021.

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…