Vlach-Hl-1

-Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και ιδιαίτερα στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία επιβράβευσης των οικογενειών που τεκνοποιούν, στην φθίνουσα περιφέρεια του Δήμου Μετεώρων, με ένα συμβολικό ,αλλά και σημαντικό συνάμα, χρηματικό ποσό.

-Τέτοιες πρωτοβουλίες που προσφέρουν τα μέγιστα, σε μία φθίνουσα δημογραφικά Ελλάδα , αξίζουν να βρουν μιμητές σ’όλη τη χώρα.

-Πέραν της αυτονόητης υποχρέωσης της Πολιτείας να συνδράμει πολλαπλώς την Ελληνική οικογένεια , είναι ταυτόχρονα και υποχρέωση όλων των θεσμικών φορέων, των επιχειρήσεων και των ευπόρων συμπολιτών μας,να μιμηθούν το παράδειγμα του σεπτού ποιμενάρχου της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων,κ.κ. Θεοκλήτου.

-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα. Αν ΔΕΝ το συνειδητοποιήσουμε όλοι: Πολιτεία, κοινωνία, πολίτες ,μας περιμένουν πολλά δεινά.

-Αρκεί να θυμηθεί κανείς, ότι το 1919 η Ελλάδα είχε πληθυσμό περίπου 5.500.000( πεντέμισι εκατομμύρια) κατοίκους και η Τουρκία περίπου 13.000.000(δεκατρία….. ) . Σήμερα ,η Ελλάδα έχει 11.000.000 και η Τουρκία 83.000.000!!!!


Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Συμφωνία στο ΕΛΚ για μια ισχυρή ΚΑΠ μετά το 2027 – Κοινή στρατηγική για περισσότερη ευελιξία στη χρησιμοποίηση των πόρων και απλούστευση των διαδικασιών

Στη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη νέα Κοιν…