GR_EXPRESS-and-IMPRESS-BOOK-PRESENTATION-CONTEST-2023_LAND1

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ανακοινώνει τη διοργάνωση του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38, κέντρο πόλης).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή – ελεύθερη στο κοινό για να την παρακολουθήσει. Ενεργή συμμετοχή στις εργασίες του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος μπορούν να δηλώσουν λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, καλλιτέχνες με επάρκεια στην Ελληνική ή και Αγγλική γλώσσα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής / εγγραφή και η καταβολή των τελών συμμετοχής αναμένονται έως 1.11.2023 ακολουθώντας τις οδηγίες και συμπληρώνοντας της φόρμα εγγραφής που επισυνάπτεται, αποστέλλοντάς πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα με email στο [email protected], είτε με ταχυδρομείο στη διεύθυνση “Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Στυλιανού Γονατά 4, 1ος όροφος, 54621 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα”. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ αγαθοεργίας.

Το φετινό διήμερο περιλαμβάνει:

  • Έκθεση βιβλίων συγγραφέων.
  • Συνοπτικές Παρουσιάσεις βιβλίων (έντυπα, eBooks, Audiobooks, VideoBooks) και έργων τέχνης.
  • Express & Impress! Book and Artwork Presentation Contest 2023. Διαγωνισμός δυναμικής παρουσίασης βιβλίου ή και έργου τέχνης σε 5′ με ευφάνταστο / ξεχωριστό τρόπο. Έπαθλο: μία έντυπη έκδοση τέχνης με συγγραφικό / εικαστικό πόνημα του βραβευθέντα.
  • Βραβεύσεις διακριθέντων λογοτεχνικών διαγωνισμών ΣΠΕΚ
  • Απονομή Βραβείου Λογοτέχνη για το Σύνολο του Έργου του
  • Απονομή Βραβείου Ανθρωπισμού
  • Έκθεση έργων ζωγραφικής, παρουσίαση των έργων στο κοινό και απευθείας διάθεση αυτών από τους ίδιους τους καλλιτέχνες
  • Έκθεση εικαστικών έργων, εργόχειρων και λοιπών χειροτεχνιών
  • Τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες – Νέα Επίτιμα Μέλη
  • Καλωσόρισμα νέων μελών ΣΠΕΚ
  • Συνεντεύξεις, Αφιερώματα, Εκπομπές
  • Δράση “Ένας Συγγραφέας στην Τάξη μου”
  • Networking workshops
  • Θεματικές επισκέψεις πολιτισμού
  • Συναυλία “Σύγχρονα Μελοποιημένα”
  • Snacks, Catering, Αναμνηστικά Δώρα

ΕΡΓΑ: α) Οι συγγραφείς με ξένες εκδόσεις ή αυτοεκδόσεις συμμετέχουν με 1 έως 4 βιβλία. Μέχρι τις 15/11/2023 μαζί με την εγγραφή τους στέλνουν στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ένα αντίτυπο των βιβλίων με τα οποία θα συμμετέχουν, περιγραφή και λεπτομέρειες που αφορούν στο κάθε βιβλίο (είδος, κόστος κοκ), το βιογραφικό τους σημείωμα (αρχείο word) και την ατομική τους φωτογραφία (jpg αρχείο) .

Στην Έκθεση βιβλίων συμμετέχουν με αυτά τα βιβλία (έχουν μαζί τους έναν αριθμό αντιτύπων) και τα διαθέτουν στο φιλαναγνωστικό κοινό.  Οι συγγραφείς που συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Express & Impress” διαγωνίζονται παρουσιάζοντας ένα δικό τους βιβλίο σε 5 λεπτά με δημιουργικό, δυναμικό, ευφάνταστο τρόπο.

β) Οι καλλιτέχνες – δημιουργοί, που δηλώνουν συμμετοχή- εγγράφονται και λαμβάνουν μέρος στο 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του ΣΠΕΚ στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν με 1 έως 4 έργα τους, τα οποία δεν ξεπερνούν σε διάσταση τα 80εκ. Οι καλλιτέχνες στέλνουν στον ΣΠΕΚ μέχρι τις 15/11/2023 μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του κάθε έργου ξεχωριστά και πλήρη περιγραφή των έργων καθώς και τιμή διάθεσης, το βιογραφικό τους σημείωμα (αρχείο word) και την ατομική τους φωτογραφία (jpg αρχείο) και μια μινιατούρα εικαστική αφιέρωση τιμής ένεκεν στον ΣΠΕΚ για τις ανάγκες της επικοινωνιακής τους υποστήριξης.

γ) Οι ανεξάρτητοι συγγραφείς και οι καλλιτέχνες – δημιουργοί έχουν την πλήρη ευθύνη και τη φροντίδα των έργων με τα οποία συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων 15 & 16/12/2023. δ) Ανάλογα με τις συμμετοχές τα έργα θα τοποθετηθούν την Πέμπτη 14/12/2023 εντός του χώρου της εκδήλωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: Με τη συμμετοχή σας σε αυτή την εκδήλωση, δίνετε την άδεια στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και στο SOLOMOS Web Radio TV να λαμβάνουν συνεντεύξεις, βίντεο ή/και φωτογραφίες από εσάς, τα βιβλία ή τα έργα τέχνης σας. Εξουσιοδοτείτε τη χρήση αυτών των φωτογραφιών από τον ΣΠΕΚ για επικοινωνιακούς σκοπούς της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι αποκλειστικά, των εταιρικών τους ιστότοπων, άλλων ΜΜΕ, καθώς και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα τέλη ενεργούς συμμετοχής αφορούν σε συγγραφείς, καλλιτέχνες, συλλέκτες που επιθυμούν να συμμετέχουν α) στον διαγωνισμό “Express & Impress Contest”, β) στις παρουσιάσεις βιβλίων και λοιπών έργων, γ) στην έκθεση βιβλίων και άλλων έργων τέχνης, δ) στις πωλήσεις έργων και ε) στις βραβεύσεις. Τα τέλη διαμορφώνονται ως εξής: Συγγραφείς/Καλλιτέχνες του ΣΠΕΚ: 100€, Μέλη – Φίλοι ΣΠΕΚ: 160€, Λοιποί: 220€.

Η πληρωμή γίνεται δεκτή μόνο σε ευρώ. Το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να μεταφερθεί μόνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού έως την 1η Νοεμβρίου 2023. Τα στοιχεία λογαριασμού παρέχονται κατόπιν αιτήματος. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές είτε με email στο mail box: [email protected], είτε τηλεφωνικώς από Δευτέρα έως και Παρασκευή μεταξύ 9:30-17:00 στον τηλεφωνικό αριθμό (0030) 2310313143.

ΗΛΙΚΙΕΣ: Εάν είστε κάτω των 18 ετών, η ηλικία σας πρέπει να επαληθευτεί με την υπογραφή ενός γονέα ή κηδεμόνα στη φόρμα συμμετοχής. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τις φόρμες συμμετοχής για λογαριασμό μαθητών, εκτός ειδικών περιστάσεων (απουσία γονέων – κηδεμόνων). Συνιστούμε σε έναν γονέα ή κηδεμόνα να ελέγξει τη φόρμα συμμετοχής μόλις συμπληρωθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου 2023. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Τιμητικές Διακρίσεις στους διακριθέντες και Βραβεία στους Βραβευθέντες.

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…