Choosing-The-Right-Cat-For-Yo_0
Αποκτώντας ένα γατάκι ή μια μεγαλύτερη γάτα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία!

Πιθανότατα έχετε φανταστεί όλες τις αγκαλιές που θα έχετε και τα παιχνίδια που θα παίξετε με το νέο σας χνουδωτό φίλο, αλλά να θυμάστε ότι η γάτα σας θα είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως είναι σημαντικό να το κάνετε την προεργασία σας προτού ερωτευτείτε την πρώτη γάτα που βλέπετε.

Θα χρειαστεί να λάβετε κάποιες αποφάσεις όπως εάν θέλετε μια γάτα ή ένα γατάκι, είτε πρόκειται για μια γάτα εσωτερικού είτε για γάτα εξωτερικού, που θα έχει τις ευθύνες τους και το είδος γάτας που θα ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.

Πρέπει να πάρω ένα καθαρόαιμο, διασταυρωμένο ή μικτή φυλή;

Περίπου το 90% των γατών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ημίαιμες γάτες, ενώ οι υπόλοιπες είναι καθαρόαιμες γάτες . Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερες από 60 διαφορετικές αναγνωρισμένες ράτσες και ποικιλίες χρωμάτων της κάθε ράτσας; Όλες οι ράτσες, εμπίπτουν σε επτα βασικές κατηγορίες: Persians, British, Semi-Longhair, Burmese, Oriental, Siamese και Foreign.

Το κύριο πλεονέκτημα της αγοράς μιας καθαρόαιμης γάτας, είναι ότι γνωρίζετε αρκετά καλά τι είδους κατοικίδιο ζώο θα έχετε πάρει. Αν και η ιδιοσυγκρασία της ράτσας τους είναι λιγότερο προβλέψιμη από ό, τι στα σκυλιά, θα έχετε μια πολύ καλή ιδέα από το προφίλ της ράτσας στο πως θα μοιάζουν και στο πώς θα αναπτυχθεί η προσωπικότητά τους.Για παράδειγμα, μια γάτα ράτσας Siamese, θα είναι συχνά «φασαριόζα», άτακτη και θα αναζητά συνεχώς την προσοχή σας! Ένα άλλο πλεονέκτημα της αγοράς μιας μιας καθαρόαιμης γάτας , είναι ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να μάθετε σε ποιο μέγεθος θα φτάσει το γατάκι, πόσο μακρύ θα γίνει το τρίχωμά του, καθώς και πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να αναπτύξουν.

Ωστόσο, η αναπαραγωγή σε ορισμένες ράτσες, έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευπάθεια στις γενετικά κληρονομικές ασθένειες και ίσως σε αυξημένη τάση προς κάποια ζητήματα συμπεριφοράς, γι ‘αυτό να το έχετε υπόψη σας εάν εξετάζετε μια μιας καθαρόαιμη γάτα .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καθαρόαιμες ράτσες και τους τύπους της γάτας που είναι διαθέσιμες, ρίξτε μια ματιά σε μια καλή εγκυκλοπαίδεια αιλουροειδών ή συμβουλευτείτε τη βιβλιοθήκη Cat Breed. Ο δικτυακός τόπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cat Fancy, περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με τις ράτσες γάτας που αναγνωρίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και λεπτομέρειες για τα μέλη των συλλόγων γάτας του GCCF.Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται επίσης στον δικτυακό ιστότοπο International Care Cat. Θα μπορούσατε επίσης να διαβάσετε ένα εξειδικευμένο περιοδικό για γάτες. »

Διαλέγοντας την σωστή γάτα για εσάς-καθαρόαιμες ράτσες. Μία καθορόαιμη γάτα κάθεται σε ένα παγκάκι

Πρέπει να πάρω τη γάτα μου από έναν εκτροφέα ή από ένα καταφύγιο διάσωσης;

Συνεχίστε την ανάγνωση στο …purina.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…