xeimonas-diakopes

Πότε θα γίνουν οι νέες κληρώσεις για τα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους» και North Evia – Samos Pass

Νέες κληρώσεις μέσω των οποίων οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν από 150 έως 300 ευρώ για να κάνουν διακοπές σε χειμερινούς προορισμούς θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

 Ειδικότερα, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα γίνει η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που δίνει το ποσό των 150 ευρώ και αφορά όσους έκαναν αίτηση το καλοκαίρι.

Προς το τέλος του Φεβρουαρίου θα γίνει η κλήρωση για το voucher North Evia Pass, που θα «δώσει» σε όσους κερδίσουν το ποσό των 150 ευρώ και για τη Σάμο των 300 ευρώ.

Για τις νέες κληρώσεις μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε πως: «η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου και θα αφορά 125.000 ψηφιακά voucher, προκειμένου να κάνουν ταξίδια εντός της χώρας αλλά και τριήμερα, οι Έλληνες πολίτες. Kαι συνέχισε λέγοντας πως το ποσό των voucher θα είναι 15ο ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως την 1η Ιουνίου 2023».

Επίσης μίλησε για το πρόγραμμα του evia pass και του samos pass. «Θα επεκταθεί και το πρόγραμμα του evia pass  και του samos pass . Άρα θα έχουμε περαιτέρω voucher και για αυτές τις περιοχές  που είχαν πληγεί και τις υποστηρίζουμε. Η κλήρωση θα γίνει για 12 χιλιάδες  δικαιούχους » τόνισε και επεσήμανε πως και αυτά τα voucher θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 1η Ιουνίου 2023.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, από το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».

«Τουρισμός για Όλους»

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση το καλοκαίρι και δεν είχαν κληρωθεί. Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» επιδοτεί:

  • 150 ευρώ ανά δικαιούχο
  • 200 ευρώ για άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

North Evia-Samos Pass

To North Evia-Samos Pass δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση όσοι πολίτες:

  • Είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι-ωφελούμενοι στο πλαίσιο:
    – Του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022.
    – Του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού ή
    – συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020 δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Το North Evia-Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

  • Τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
  •  ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia-Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

Πηγή:proson.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Την Κυριακή 5/11 η «4η Γιορτή Κάστανου», στην Πιαλεία

Ο Σύλλογος Πεζοπορίας και Ορειβασίας Πιαλείας «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί σ…